Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hyka: Když hrajeme, co máme, můžeme předvádět velké věci

Bojovnost a snaha mladému českému týmu nechybějí. Jenže ve dvou zápasech na mistrovství světa se ony vlastnosti projevily za nepříznivého stavu. Proti Švédům to ale po špatném úvodu na body nestačilo. Tomáš Hyka, střelec druhého gólu, se snažil hledat pozitiva. Když tým plní pokyny, je schopen hrát na vysoké úrovni.

Tomáš Hyka se raduje z gólu v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Věřili jsme si. Kromě začátku utkání, kdy jsme dostali rychlý dva góly, jsme nehráli špatně. Postupem času jsme se zvedali," řekl útočník Tomáš Hyka. "Švédové také trošku ubrali a báli se o výsledek. Je to těžké, když s takovým soupeřem prohráváte o dva góly. Ale znovu jsme ukázali, že jsme se nepoložili a že máme sílu se vracet do zápasu," ocenil mužstvo Hyka.

A toto zjištění považuje za velmi pozitivní před dalším pokračováním turnaje. "Jasně, protože nás čekají další těžké zápasy. Máme den volna, pak Švýcary a určitě to nebude nic snadného, to víme dopředu," podotkl Hyka. Důležité podle něho bude pohlídat si začátek. "Protože když to zvládneme, tak góly dát umíme. Dneska jsme to ukázali," dodal pětadvacetiletý forvard.

Připustil, že brzké manko 0:2 vyplynulo ze skutečnosti, že čeští hokejisté nehráli, co si před utkáním řekli. "Propadávali jsme a Švédové nás jednoduchou a rychlou kombinací přehrávali. Potom jsme se trošku uklidnili, zatáhli střední pásmo a už se tam těžko dostávali. Kdybychom začátek chytili líp, mohlo to vypadat jinak," domníval se Hyka.

Problémem je proměňování šancí

Rychlonohý útočník, na jehož kontě je v této sezoně 10 zápasů v NHL za nováčka Vegas Golden Knights, se postaral o dramatickou koncovku poté, co se pěkně trefil při přesilovce v 56. minutě a snížil na 2:3. "Měl jsem určitě i nějaké další šance, stejně jako se Slováky, ale musíme ty šance proměňovat všichni, nejenom já. Máme vyložené šance, a když je nebudeme využívat, tak nás to může mrzet. A mrzí to už dnes, ale turnaj nekončí," řekl Hyka.

Věří, že výkony národního mužstva budou mít vzestupnou tendenci. Vše si postupem času sedá a zapadá do sebe. "Doufám, že to tak bude. Ukázali jsme, že když hrajeme, co máme, tak můžeme předvádět velké věci. Dvě třetiny jsme hráli parádně, škoda že jsme neproměnili šance a nezískali aspoň bod. Nebo třeba i dva," litoval Hyka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články