Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Rakell potvrdil skvělou formu, Švédové kontrolovali zápas proti Francii

Švédsko nadále prohání sbornou a po výhře 4:0 nad Francií se jí Seveřané bodově vyrovnali v tabulce. Parádní střeleckou formu si nadále drží Rickard Rakell, který se prosadil také ve třetím utkání na turnaji. Výběr galského kohouta se zmohl jen na 15 střel na branku a Anders Nilsson zůstal nepřekonán.

Utkání Švédsko - Francie
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst/PETTER ARVIDSON

Ve formě hrající první útočná řada Švédů se prosadila proti Francii hned při prvním střídání a kanonýr Anaheimu Rakell otevřel skóre už po 24 vteřinách. Ústřední postavou zápasu se ale stal jeho spoluhráč z obrany Adam Larsson. Autor primární asistence na úvodní gól sehrál hlavní roli při klíčové brance na 3:0 v polovině utkání.

Larsson ve středním pásmu nejprve tvrdě srazil Leclerca. Český rozhodčí Jan Hribik však nechal ve hře pokračovat a po přechodu do útočného pásma vybídl švédský bek ke skórování kolegu Olivera Ekmana-Larssona, který přesnou střelou vymetl horní roh francouzské branky. Švédové si poklidný průběh zápasu pohlídali a připsali si další tři body do tabulky.

Švédům se ideálně vydařil začátek, když otevřel skóre po souhře elitní formace Seveřanů Rakell. Další gól vstřelil favorit hned v první přesilové hře, poté co překonal brankáře Quemenera kapitán Backlund, který tečoval střílenou přihrávku Petterssona.

Švédové měli střeleckou převahu, vytvářeli si šance, další gól však přidali až ve druhé třetině, kdy se prosadil obránce Ekman-Larsson. Své příležitosti měli i Francouzi, brankář Nilsson, jenž dostal šanci místo Hellberga, byl ale pozorný.

Druhou polovinu utkání poznamenala řada šarvátek, které pramenily i ze sporného momentu před třetím gólem, kdy Adam Larsson tvrdě atakoval Leclerca. V přesilové hře uzavřel skóre devatenáctiletý talent Pettersson, který letos startoval i na juniorském světovém šampionátu.

Švédsko - Francie 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Rakell (A. Larsson, Janmark), 6. Backlund (Pettersson, Lindholm), 28. Ekman-Larsson (A. Larsson, Kempe), 56. Pettersson (Klingberg, Ekman-Larsson). Rozhodčí: Hribik (ČR), Wehrli (Švýc.) - Šefčík (SR), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:12. Využití: 2:0. Diváci: 7218.

Švédsko: Nilsson - A. Larsson, Ekman-Larsson, Klingberg, Lindholm, Wikstrand, Gustafsson - Rakell, Zibanejad, Janmark - Pettersson, Backlund, Nyquist - Andersson, Kempe, Everberg - Pääjärvi, J. Larsson, de La Rose. Trenér: Rikard Grönborg.

Francie: Quemener - Gallet, Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Raux, Thiry - Fleury, S. Da Costa, Rech - T. Da Costa, Guttig, Treille - Claireaux, Texier, Douay - Perret, Ritz, Leclerc - Bouvet. Trenér: Dave Henderson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články