Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Petrovický: Nevím, proč dáme gól a pak přestaneme hrát. Byli jsme i laxní

Výhrou 4:2 nad Rakouskem sice Slováci splnili povinnost, přesto jejich výkon nebyl bez výhrad. Po vstřelených gólech přicházely chyby a Rakušané dokázali dostávat tým Craiga Ramsayho pod tlak. Asistent trenéra Róbert Petrovický si však je vědom nedostatků a usiluje o to, aby se z hry slovenské reprezentace odstranily.

Slovenská radost v utkání s Rakouskem
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"Každý zápas je těžký," uznal po zápase s Rakušany Petrovický. "Rakušané měli lepší začátek, ale my jsme se z toho hned dostali. Zvýšili jsme tempo, měli jsme lepší pohyb, šli jsme do vedení. Ale musím říct, že ke konci druhé třetiny jsme začali hrát laxní hokej, což se nám chvílemi nevyplatilo, takže jsme si museli po druhé třetině něco říct v kabině. A zabojovali jsme a vyhráli," zhodnotil utkání asistent slovenské reprezentace.

Slovenští hokejisté sice dokázali otočit z 0:1 na 3:1, jenže poté přišel herní výpadek, který si nedokázal vysvětlit ani Petrovický. "Je to strašně o hlavách. Nevím, čím to je, jeden obránce někdy vyběhne, i když nemusí, a naruší to tu situaci. Po střídání to uděláme znovu a sebevědomí jde dolů. Pak se udělají chyby, které naštěstí Rakušané nepotrestali, ale jsme rádi za vítězství," těší bývalého útočníka, který má za sebou působení v NHL, Švýcarsku i v Kometě Brno.

Petrovický ale odmítl, že by se jednalo o trenérský pokyn, aby Slováci zvolnili po vstřelených brankách tempo. "To určitě ne, chceme jet celých šedesát minut. Musíme taky pochválit Rakušany, byli připraveni, mají kvalitu, také se dostanou do tlaku, který je třeba ustát a jít dál," myslí si.

Zatímco proti české reprezentaci Slovákům vycházely přesilovky, tentokrát vyšli při početní převaze naprázdno. "Trénujeme je, ale někdy to vyjde a někdy ne, záleží, jak to brání obranná čtveřice. Víme, že přesilovky a oslabení rozhodují zápasy. Samozřejmě že se na to podíváme a zkusíme to vylepšit, protože je to důležité," je si vědom Petrovický.

Trenérská spolupráce s Craigem Ramsaym přitom podle něj funguje dobře. "Vlado Orságh je s trenérem, sleduje to, mají to vpředu na starost, já mám na starost obránce, když něco potřebujeme, řekneme si. Ale funguje to dobře, pomáháme si a to je důležité," soudí Petrovický.

Ačkoliv Ramsay často není na ledě při trénincích, má v trenérském týmu poslední slovo. "Přípravy na zápas děláme my, on zhodnotí, co může nebo nemůže být, dáme si to do kupy, aby ten mítink měl hlavu a patu a posuneme to klukům, aby na to byli připravení. On si pak z toho zápasu potom vybere něco, co viděl - pozitiva i negativa," popisuje Petrovický práci realizačního týmu.

Slováci se přitom na zápase s Rakouskem museli obejít bez své jedničky, brankáře Komety Brno Marka Čiliaka. Toho zastoupil gólman Hradce Králové Patrik Rybár. "Je to dobrý gólman. Měl být připravený a byl, měl dobré zákroky, hlavně ke konci druhé třetiny i teď v závěru nás podržel," radoval se z výkonu Petrovický.

Zatím není jisté, jak brzo se Čiliak dostane zpátky na led. "Ještě nevíme, jak se Marek cítí, ale věříme, že se jeho zdravotní stav zlepšuje," doufá Petrovický.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články