Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chára na MS nepřijede, Slováci na soupisku přidali Kudrnu s Hovorkou a Godlu

Marně doufala slovenská reprezentace, že získá pro světový šampionát velkou posilu z NHL. Kapitán Bostonu Zdeno Chára už sice přišel se svým týmem o možnost bojovat o Stanley Cup, když vypadli s Tampou Bay, ale dvoumetrový obránce účast odmítl kvůli zdravotním problémům.

Zklamaní hokejisté Bostonu
zdroj: Reuters

S jednačtyřicetiletým hokejistou, který stále nemyslí na konec kariéry a už podepsal kontrakt s Bostonem i pro příští sezonu, během které si může i s bonusy vydělat téměř sedm milionů dolarů, se po vyřazení Bostonu telefonicky spojil generální manažer slovenského týmu Miroslav Šatan. "Budeme se muset obejít bez něho," řekl poté. "Bohužel reprezentaci posílit nemůže, protože sezonu zakončil s prasklinou na ruce," přinesl web sme.sk Šatanovo zdůvodnění.

Chára hrál na světovém šampionátu naposledy před šesti lety, kdy Slovensko skončilo druhé. V sezoně opět patřil k nevytěžovanějším hráčům Bostonu, odehrál 73 zápasů, dal v nich sedm gólů a u sedmnácti asistoval.

Slovenský výběr tak už neměl šanci získat jinou posilu z NHL – útočník Tomáš Tatar s Las Vegas v play-off postupuje a stejně je na tom Winnipeg s Markem Daňem. V nižší AHL ještě mohli doufat v účast jednoho ze dvou obránců Martina Marinčina (Toronto Marlies) a Erika Černáka (Syracuse), kteří hrají v play-off proti sobě. Ale vzhledem k tomu, že zatím má slovenský výběr problémy hlavně v útoku, tak před zápasem s Rakouskem doplnil na soupisku útočníky Andreje Kudrnu ze Sparty a košického Marka Hovorku, kteří už v Kodani byli a s celkem trénovali. Poslední místo připadlo třiadvacetiletému brankáři finského Kuopia Denisi Godlovi.


Zdroj
sme.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články