Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Skvělá parta, která klapala. Jen ty nájezdy, smutnili hokejisté

Moskva - Čeští hokejisté se počtvrté za sebou vrací z mistrovství světa bez medaile. Naděje na semifinálový boj vyhasly už ve čtvrtfinále proti USA. Výběr trenéra Johna Hynese zvítězil nad národním týmem 2:1 po samostatných nájezdech. I tak se ale čeští hráči shodují, že se za svůj výkon v Rusku nemusí stydět. "Byli jsme skvělá parta, všichni jsme tu hráli s velkým sebevědomím a klapalo to. Holt se ukázalo, že čtvrtfinále je zase něco jiného než základní skupina. Stačí jedna prohra a je konečná," řekl útočník Tomáš Zohorna.

Zklamaní čeští hokejisté
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

"Hodně to mrzí, měli jsme super partu a v prvním zápase play-off to nevyjde. Umístění bude špatné, ale myslím si, že se celý tým nemá za co stydět. Národ z nás měl dva týdny radost. Bohužel jedeme domů. Hráli jsme slušný hokej, ale teď jsme bez medaile," uvedl Lukáš Kašpar.

Útočník českého týmu, který dal na MS čtyři góly, neproměnil jeden z českých nájezdů. "Špatně jsem ho trefil a špatně jsem si najel. Pak jsem se na to díval, bylo to nějak divně vyžehlené, rolbař to udělal méně než minule. Nechci se na to vymlouvat, ale puk se mi zvedl, zvrtlo se mi to na hokejce a já mu trefil hůl," uvedl.

Zklamaný byl i Roman Červenka. "Je to škoda. Potřebovali bychom šťastnější gól, aby se tam odrazila nějaká střela. Možná jsme byli trochu nervóznější tím stavem, možná na nás dolehl tlak zápasu," řekl.

Američané podle něj hlavně dobře bruslili. "Hned ze začátku jich byl plný led. Po chvilce jsme se s tím srovnali, ale chyběl nám kousíček, abychom se dostali do brejků. Myslím, že jich mohlo být více. Chyběla nám finální přihrávka, abychom šli dva na jednoho nebo sami na branku," řekl Červenka.

Michala Kempného mrzel hlavně fakt, že on i jeho spoluhráči nemohli potěšit české fanoušky. "Nezvládli jsme to. Chtěl bych hrozně moc klukům poděkovat, jak jsme k těm zápasům přistupovali. Ukázali jsme, že v nás něco je, že jsme předváděli docela pěkný hokej, že se na to dalo dívat. Jen to bylo bez výsledku," zhodnotil obránce nároďáku.

S hořkými pocity odjíždí z dějiště světového šampionátu Tomáš Zohorna. "Velká škoda, ale odevzdali jsme všechno. Jenže když nedáme gól v nájezdech, nemůžeme vyhrát. Udělal jsem při něm kličku moc pozdě. Brankář už měl připravený beton a já ho trefil. Kdybych se ke kličce rozhodl o sekundu dřív nebo dostal puk víc do strany, možná bych ho zvedl nad beton," uvedl reprezentační útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články