Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Produktivitu vyhrál Tichonov, Jágr byl na 22. místě

Minsk – Ruský hokejový útočník Viktor Tichonov vyhrál produktivitu mistrovství světa v Minsku o tři body před krajanem Danisem Zaripovem. Šestadvacetiletý útočník Petrohradu Tichonov, vnuk slavného trenéra sovětské i ruské sborné, nasbíral v deseti zápasech 16 bodů a s osmi góly se stal také nejlepším střelcem turnaje. Z českých hokejistů byl nejproduktivnější na 22. místě dvaačtyřicetiletý nejstarší hráč turnaje Jaromír Jágr, jenž si připsal v deseti zápasech osm bodů za čtyři zásahy a čtyři přihrávky.

Zaripov nasbíral tři branky a deset asistencí, díky kterým se stal nejlepším nahrávačem. Třetí Sergej Plotnikov, další člen zlatého ruského týmu, měl na kontě 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí.

Ondřej Němec, jenž nasbíral sedm bodů za dvě branky a pět asistencí, se podělil o druhé místo v produktivitě obránců se Švédem Mattiasem Ekholmem. První byl s 11 body za dvě branky a devět přihrávek z osmi utkání devatenáctiletý Američan Seth Jones.

Statistiky brankářů ovládl s nejvyšší úspěšností zákroků 95,03 procenta i s nejnižším průměrem 1,13 obdržené branky na zápas Rus Sergej Bobrovskij. Fin Pekka Rinne dokázal udržet třikrát čisté konto.

Nejlepší brankář: Sergej Bobrovskij (Rusko)

Nejlepší obránce: Seth Jones (USA)

Nejlepší útočník: Viktor Tichonov (Rusko)

Nejužitečnější hráč: Pekka Rinne (brankář, Finsko)

All Stars: Pekka Rinne – Seth Jones, Anton Bělov (Rusko) – Sergej Plotnikov (Rusko), Viktor Tichonov, Antoine Roussel (Francie).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články