Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jágr: Moc vysokou laťku jsme si nedali. Slováci byli lepší

Minsk – Opět ukázal, jak je pro český výběr důležitý. Svojí vyrovnávací brankou odvrátil proti Slovákům porážku a stal se nejstarším střelcem národního týmu. Ke spokojenosti měl však Jaromír Jágr po výhře českého výběru 3:2 po prodloužení daleko. "Moc vysokou laťku jsme si nedali, můžeme se akorát zlepšovat," řekl po utkání.

Jaromír Jágr slaví branku do sítě Slovenska s Tomášem Hertlem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jágr po utkání připustil, že houževnatý soupeř hrál daleko lépe, než on sám čekal. "Pan Vůjtek říkal, že mají sestavu ze zoufalství, ale to se trochu spletl," připomněl slova respektovaného českého kouče ve slovenských službách.

"Všichni výborně bruslili a překvapilo mě, jak jsou silní v rozích. Měli jsme ohromný problém se prosadit jeden na jednoho. Jsou velcí, obratní a hlavně silní," ocenil Jágr soupeře.

S velkou úlevou proto výběr kouče Vladimíra Růžičky bral dva body za výhru v prodloužení. "Měli jsme hodně střel, ale že bychom měli nějaké vyložené šance, to určitě ne. Byli lepší, mám takový pocit, že měli víc ze hry," přemítal Jágr.

Zpočátku přitom těžkostem nic nenasvědčovalo. Češi šli v Minsku do vedení a vytvářeli si další šance. "Měli jsme i nějaké přesilovky, ale ve druhé třetině jsme udělali pár chyb, které oni využili. A pak vsadili všechno na obranu a my toho dokázali nakonec využít."

Právě obrat vedoucí ke konečné výhře považoval kritický Jágr za asi jedinou pozitivní věc zápasu. "Možná není úplně jediná, ale je tam hodně prostoru, abychom se zlepšovali," zdůraznil. "Ale zase nesmíme zapomenout, že pro spoustu hráčů to byl první zápas na velkém hřišti. A třeba i po měsíci, po dvou - někteří hráči byli mezitím zranění. A také vázne souhra - neměli jsme vůbec šanci si spolu zahrát. Doufejme, že se to bude zlepšovat zápas od zápasu," přál si Jágr.

Ke spokojenosti mu dost chybělo i po osobní stránce. "První třetina nic moc, hrál jsem první zápas za měsíc, tam jsem toho měl plný brejle, jak se říká. Pak jsem se do toho dostával. Neříkám, že bych hrál dobře, to vůbec ne. Ale nebyl jsem zase tolik unavený," popisoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Česko - Slovensko

Alespoň dílčí radost mohl mít ze zásahu v 58. minutě, který přinesl prodloužení. Jágr se díky němu stal nejstarším českým střelcem v historii MS a ve věku 42 let, dvou měsíců a 24 dnů překonal kamaráda Petra Nedvěda a jeho trefu z MS 2012. Nedvědovi bylo tehdy 40 let, pět měsíců a osm dní.

"Ondra Němec to udělal výborně, já si počkal na ten moment: zabrzdil jsem, že jedu pryč, ale pak jsem vystartoval a on mě přesně v ten daný moment našel, což bylo výborný," ocenil Jágr skvělou práci obránce, po níž mu při zakončení pomohla i tyč, ačkoli střílel zblízka. "Víš co, to je docela silná přihrávka a jedu proti ní. Není jednoduchý ji trefit," vysvětlil Jágr.

V hledišti bylo více slyšet fanoušky soupeře. "Mám takový pocit, že tu bylo víc Slováků než Čechů. Asi proto, že to mají blíž. Mají levnější letenky," uzavřel Jágr s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články