Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jágr před MS: Cítím se nejhůř, co jsem se kdy cítil

Praha – Ve dvaačtyřiceti letech je suverénně nejstarším hráčem výběru Vladimíra Růžičky a s největší pravděpodobností bude i nejstarším na celém mistrovství světa. I přesto by Jaromír Jágr na blížícím se světovém šampionátu v Minsku měl patřit k hlavním tahounům českého týmu. Legendární "osmašedesátka" však přiznává, že mu to na velkém ledě zatím vůbec nejde. "Doslova se tady trápím, ale snad se před MS oklepu," prozradil.

Jaromír Jágr na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Přitom letošní sezona zatím Jágrovi vychází na výbornou. V dresu New Jersey ovládl klubové statistiky a v historických tabulkách NHL se posunul hned o několik příček. Jednomu z nejlepších hráčů hokejové historie však zatím podle vlastních slov přechod na velký evropský led dělá obrovské problémy.

"Ten přechod je ohromně těžký. Hraješ 82 zápasů v NHL na malém hřišti, kde ten styl hokeje vypadá úplně jinak. Je to spíš o osobních soubojích, rychlých startech tři kroky tam, tři kroky zpátky. Tady se furt musí bruslit. Já, když mám o třicet kilo víc než ostatní hráči, tak se strašně těžce přizpůsobuju," řekl Jágr, který v reprezentačním dresu odehrál již 130 zápasů.

Podle svých slov měl ale s přechodem na větší led problémy vždycky, i když ne takové. "Pokud si pamatuju, i když jsem byl mladší, tak jsem s přechodem měl problémy a nikdy jsem v reprezentaci nehrál svůj nejlepší hokej. Můj styl je přizpůsobený na malé hřiště. Nejlepší zápasy jsem odehrál, když jsem byl tři roky v Rusku, kdy jsem se po příjezdu na mistrovství nemusel přizpůsobovat a byl jsem na to zvyklý," uznal Jágr.

V prvním zápase na Švédských hrách si proti domácímu výběru připsal jednu asistenci, ale bylo na něm patrné, že není úplně ve své kůži, což i sám po zápase přiznal. "Cítím se nejhůř, co jsem se kdy cítil. Já se tady zatím vyloženě trápím na ledě. Zvládl jsem tak první čtyři pět střídání a pak mě začaly bolet nohy. Nemám ani sílu a jakmile odchází síla, tak nejsem dostatečně silný v osobních soubojích. Jsi pak všude pomaleji, máš méně času něco vymyslet, na přihrávku, na střelu. Není to jednoduché," prozradil.

Druhý duel proti Rusku kvůli "koňaru" dokonce ani nedohrál. Dvaačtyřicetileté křídlo, které má ze světových šampionátů dvě zlata a dva bronzy, ale věří, že se nakonec dá dokupy a výběru Vladimíra Růžičky na šampionátu, který startuje 9. května, adekvátně pomůže. "Kdybych dal na svůj pocit, tak se nyní seberu a odjedu pryč. Jednou jsem se ale rozhodl, že pomůžu, a věřím, že se do toho dostanu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Roberta Záruby s Jaromírem Jágrem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články