Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hokejisté se přestěhovali do horkého kamrlíku

Minsk - Pernou noc mají za sebou maséři Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček, kteří chystali pro české hokejisty zázemí v kabině po stěhování z haly Čižovka do Minsk Arény. Češi se v hlavním dějišti mistrovství světa představí premiérově, protože celou základní skupinu i čtvrteční čtvrtfinále se Spojenými státy americkými odehráli v Čižovce. Po velkém komfortu v tamní prostorné šatně si nyní musejí zvykat na skromnější prostředí.

Petr Ondráček (vpravo) a Zdeněk Šmíd (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"My jsme sem přišli s Petrem, a když jsme tu kabinu viděli, mysleli jsme, že se oběsíme na první tkaničce, kterou tady najdeme," usmíval se Šmíd. "Je strašně malá a je v ní hrozné horko. Když jsme sem přišli, ani jsme nevěděli, kde začít. Na led je to ale kousíček. Trenéři mají svou kabinu totožnou kousek od sebe. Akorát, že oni tam jsou čtyři."

Při působení v Čižovce se zástupci českého mužstva rozplývali nad velikostí kabiny s dalšími místnostmi pro trenéry a realizační tým. V druhé aréně budou mít daleko skromnější podmínky. "To je jako porovnávat neporovnatelné. V Čižovce ta kabina byla taková, že jsme takovou nikdy nikde mimo domácí kabinu neměli," potvrdil Šmíd. "Byli jsme v domácí šatně, byla nádherná, prostorná, strašně skladů. Ale i tady jsme kabinu připravili. Je útulná a všichni se do ní vešli. Trošku jsme pozměnili zasedací pořádek. Je připravená na vítězství."

Život komplikuje vedro

Největší problém bude vyřešit vedro, které se v kabině při vysokých venkovních teplotách drží. "To je nepříjemná věc. Není tam okno ani klimatizace, ale jen jeden ventilátor. Teď je to hrozné a nechci ani tušit, jak to bude vypadat před zápasem a když budou kluci zpocení," podotkl Šmíd. Navíc v hale u ledu je naopak velká zima. "Zase to bude rána pro kluky, ta změna teploty na organismus strašně špatně působí."

Šmíd s Ondráčkem za sebou mají těžkou práci. S převozem materiálu nutného k fungování týmu začali hodinu po úspěšném čtvrtfinále. "Kluci odjeli v osm, my měli na devátou auto. Jeli jsme sem na halu, tady nám věci pomáhali nanosit dobrovolníci a začali jsme dělat kabinu. Když jsme začali, tak jsme mysleli, že to nebude mít konce. Skončili jsme asi v půl třetí ráno," popsal Šmíd.

Konec rozmazlenosti z Čižovky

Po slabých třech hodinách spánku na masérském lehátku už začali chystat zázemí pro dnešní první, dobrovolný trénink v novém prostředí. "Máme vytahaný až na zem ruce. Vezli jsme do Minsku čtyřicet báglů, sedmadvacet beden včetně dvou brusek a sušáků. Něco přes dvě tuny. Ale teď už váha samozřejmě malinko ubyla, tak, jak ubyly masážní prostředky," smál se Šmíd. Sousedí s kabinou Finska, sobotního semifinálového soka. S finskými maséry jsou dobří kamarádi. "Jsou to výborní kluci," řekl.

Kapitán Tomáš Rolinek nevidí v novém prostředí problém. "Kabina je docela malá, byli jsme rozmazlení z Čižovky. Tady budeme mít k sobě aspoň blíž," prohlásil Rolinek. Stejně to vidí i další útočník Jiří Novotný. "Nekoukáme na to, jakou máme kabinu nebo kde hrajeme. Jsme mezi čtyřmi a soustředíme se na semifinále," dodal Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články