Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr: Nemůžu najít svoji pohodu. A spousta lidí mi to dává sežrat

Minsk – Nejproduktivnější, ale také věčně nespokojený. Jaromír Jágr prožívá zvláštní mistrovství. Velmi dobře vnímá hlasy kritiků. Vzkázal jim, ať vydrží, že po závěrečných dvou zápasech v Minsku už ho nikdy nebudou muset sledovat. Na Facebooku uvedl, že taková vlna kritiky ho zaskočila.

Čeští hokejisté na mistrovství
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Tolik negace a kritických zpráv od našich hokejových fanoušků, expertů a analytiků jsem už dlouho neslyšel. Dokonce mi přijde, že je jich letos víc než klíšťat v lese, a to jich letos má má být ještě víc než kdy jindy," konstatoval Jágr po čtvrtfinálovém vítězství nad USA.

"Dokonce jsem si vzpomněl na slova mého táty, který mi od deseti let pořád opakoval: 'Musíš dřít a dřít, protože je velké množství lidí, kteří čekají na to, až se ti přestane dařit. Přece jim nechceš udělat radost!' A koukám, že měl zase pravdu," napsal dvaačtyřicetiletý útočník, který v osmi zápasech zaznamenal čtyři góly a čtyři nahrávky.

"No ale na druhou stranu museli čekat víc než 30 let. Což taky není špatný," uvedl Jágr, který čelil kritice kvůli zbytečným vyloučením a volnému přístupu k bránění. "Takže držte nám palce, ať to všechno dobře dopadne a můžeme se vidět na Staromáku!" vzkázal Jágr fanouškům před víkendovým závěrem šampionátu, kdy čeští hokejisté budou bojovat o postup do finále s Finskem.

Věří, že když bude gólman Alexander Salák pokračovat v dosavadních výkonech, má národní tým velkou šanci na úspěch. "I když naše hra zatím není kdovíjak ideální... Hlavně mně se zatím vůbec nedaří, nemůžu najít svoji pohodu. A musím říct, že mi to dává spousta lidí pěkně sežrat. Ale věřte mi, že se snažím, jak nejlíp můžu," ujistil Jágr.

"Ještě dva zápasy a pak už mě nikdy neuvidíte"

Připojil i vzkaz kritikům, jímž opět trochu zpochybnil svou účast na domácím šampionátu v příštím roce. "Mám pro vás skvělou zprávu: ještě dva zápasy to musíte vydržet a pak už mě nikdy neuvidíte a ani už o mně nikdy neuslyšíte. Snad to zvládnete!" napsal Jágr a doplnil "smajlíky". "K tomu mám ještě jedno motto, které jsem vymyslel, a myslím, že sem krásně zapadá - chvála je příjemná, ale kritika potřebná," uzavřel Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články