Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bělorusové se radují ze třech bodů, Kazachstán porazili 4:1

Minsk - Ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa potěšili zaplněnou halu v běloruské metropoli domácí hokejisté, když v jednom z klíčových duelů o setrvání v elitní divizi zdolali ve skupině B celek Kazachstánu 4:1. V samotném utkání sice po první třetině prohrávali, ale ve zbylých dvou dějstvích zvrátili duel na svou stranu.

Alexander Kitarov z Běloruska
zdroj: EPA autor: ANDERS WIKLUND

Velmi důležité utkání z pohledu obou ekip nezačalo dobře pro domácí družinu. Ta se sice hned ve 2. minutě dostala do obrovské příležitosti, to když Platt se Stasem měli před sebou dvakrát prázdnou klec, a navíc hned poté měli domácí hráči k dispozici přesilovku, ovšem do vedení šli Kazachstánci - stejně jako proti Němcům se trefil Gavrilin, který předvedl hezkou individuální akci a přesné zakončení. Brzy nato mohli borci Kazachstánu své vedení navýšit po chybě beka Gotovce, ale v koncovce zklamali. Ve zbytku třetiny byli Bělorusové podle očekávání aktivnějším týmem, hnaní do útoku zaplněným hledištěm, jenže spolehlivě chytající Jeremenko nepustil za svá záda jediný kotouč.

Ve druhé třetině pokračovali svěřenci Glena Hanlona v soustředěném tlaku a byli za něj odměněni dvěma trefami do černého. O první gól se postaral Stěpanov při klasické situaci "nedáš-dostaneš", neboť před jeho přesným zásahem neproměnil nájezd na Kovala útočník Barysu Astana Starčenko. V polovině střetnutí pak strhnul vedení na stranu domácího týmu Stasenko a uvedl tak zaplněnou halu do pořádného varu.

Vzhledem k tomu, že se hrál dost otevřený hokej, v němž obrany až příliš často nechávaly otevřená vrátka protivníkovým nájezdům, byly k vidění šance i ve prospěch Kazachů. Tu největší měl v druhém dějství Panšin, který se sám zjevil před Kovalem, avšak překonat ho nedokázal. Kazaši vypadali v závěru prostřední dvacetiminutovky na ledě živěji, navíc hráli dvakrát v početní výhodě, ale skóre se již v této části nezměnilo.

Na začátku poslední třetiny zajistil klid v běloruských řadách gólovou pojistkou Kosticyn. Pro Kazachy to byl o to bolestivější "direkt", že jej inkasovali při vlastní přesilovce. Do konce duelu se z něho nevzpamatovali. Jejich závěrečnou snahu o alespoň kontaktní gól zmařil trefou při power play Kaljužnyj a upravil tak na konečných 4:1 pro Bělorusko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělorusko – Kazachstán

Bělorusko - Kazachstán 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Stepanov (Grabovskij), 31. Stasenko (Stepanov, Graborenko), 42. S. Kosticyn (Jefimenko, Jevenko), 60. Kaljužnyj (S. Kosticyn, Denisov) - 5. Gavrilin (Vasilčenko). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Kaval (USA) - Dahmen (Švéd.), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 13 734.

Bělorusko: Koval - Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Usenko - Kaljužnyj, Grabovskij, Stepanov - Platt, Stas, S. Kosticyn - Kolcov, Kitarov, Kovyršin - Ugarov, Jefimenko, Volkov. Trenér: Glen Hanlon.

Kazachstán: Jeremejev - Litviněnko, Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin - Starčenko, Antropov, Krasnoslobodcev - Romanov, Upper, Puškarev - Gavrilin, Poliščuk, Žajlajov - Rachmanov, Spiridonov, Panšin. Trenér: Ari-Pekka Selin.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články