Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 51. Rally Český Krumlov

SESTŘIH: Nepovedená generálka na MS. Národní tým prohrál v Brně i potřetí, na závěr nestačil na Švýcarsko

České hry se národnímu týmu nevydařily. Svěřenci trenéra Radima Rulíka podlehli v posledním utkání Švýcarům 1:2 a v Brně obsadili bez zisku jediného bodu poslední místo. Následovat bude tisková konference, na které by měl realizační tým české reprezentace oznámit nominaci na mistrovství světa v přímém přenosu ČT sport zhruba od 20:30.

Také ve třetím utkání turnaje se český tým trápil v koncovce. Až v 57. minutě snížil Jakub Krejčík, jinak ale reprezentanty opět deptal neoblíbený brankář Leonardo Genoni. Češi tak na turnaji vstřelili pouze dvě branky, vedle Krejčíka se prosadil jen Jáchym Kondelík na úvod proti Finům (1:4), národní tým poté vyšel se Švédy naprázdno (0:2).

"Šancí jak šafránu, moc tam toho nebylo," mrzelo jediného střelce Krejčíka. "Těžko se mi to hodnotí. Bohužel jsme nevyhráli ani jeden zápas, gólů jsme také moc nedali. V zápasech byly světlé chvilky, ale moc jich nebylo," hodnotil. "Abych se přiznal, tak jsem se spíš snažil naznačit hráčovi, co mě jel blokovat. A čekal jsem, až mi trochu uhne a budu moct vystřelit na bránu," popsal pro něj už typické nahození od modré čáry.

Na druhé straně Lukáš Dostál, jenž nastoupil v české brance podruhé na turnaji, inkasoval dvakrát po trefách Daria Simiona z dorážky v deváté minutě a Calvina Thürkaufa po rychlém protiútoku Švýcarů a bekhendovém zakončení na lapačku pouhých šestnáct sekund před koncem první třetiny.

Bekhendem se mohl prosadit také Roman Červenka, ale jeho pokus za stavu 0:1 skončil na tyčce. K probuzení střelců nakonec nevedlo ani zamíchání se sestavou od druhé třetiny. V nejzajímavějších pozicích se neprosadil Dominik Kubalík a v oslabení po přihrávce Ondřeje Kašeho ani Ondřej Palát, jenž se v utkání blýskl povedeným hitem, když Svena Junga poslal za mantinel do prostoru mezi střídačkami.

Českou snahu navíc otupilo ve 48. minutě zbytečné vyloučení Michaela Špačka, který za úder hlavou do hlavy soupeře obdržel čtyři trestné minuty. Po nadějném startu do sezony tak Češi nakonec obsadili až třetí místo v seriálu Euro Hockey Tour za vítěznými Švédy a druhými Finy. Švýcaři skončili čtvrtí, přičemž na závěr brněnského turnaje zaznamenali vůbec první výhru v sezoně EHT.

České hokejové hry v Brně, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour:

Česko – Švýcarsko 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Krejčík (R. Zohorna, Flek) – 9. Simion (Herzog, Fora), 20. Thürkauf (Kurashev, Egli). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Heikinen – Nikulainen (oba Fin.), Šimánek (ČR). Vyloučení: 5:4, navíc Fora (Švýcarsko) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5521.

Česko: Dostál – Rutta, Mašín, D. Špaček, Krejčík, Kundrátek, Ščotka, Košťálek, Hájek – D. Kubalík, M. Špaček, Červenka – O. Kaše, Tomášek, Palát – Flek, L. Sedlák, D. Voženílek – J. Vrána, R. Zohorna, Lenc. Trenér: Rulík.

Švýcarsko: Genoni – Loeffel, Siegenthaler, Egli, Jung, Fora, Geisser, Baragano – Thürkauf, Hischier, Kurashev – Simion, Senteler, Herzog – Ambühl, Haas, Scherwey – Moy, Bader, Künzle – Ch. Bertschy. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články