Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sestřihy a momenty 9. dne na MS: Češi zvládli utkání s Norskem, Švýcaři zkrotili Kanadu

Devátý den světového šampionátu přinesl ve skupině B souboj Švýcarska s Kanadou, který rozhodl o vedení v rižské skupině. Utkání lépe zvládli hráči "helvétského kříže" kteří dokonali obrat z 0:1 na 3:2 a v turnaji ještě nepoznali přemožitele. Český národní tým nastoupil proti Norsku a po výhře 2:0 má již jistou účast ve čtvrtfinále. Švédsko rozhodlo proti Francii hned v úvodní třetině. Domácí Lotyšsko rozstřílelo Kazachstán vysoko 7:0.

Národní tým má na mistrovství světa čtvrtou výhru z pěti zápasů a hlavně si zajistil postup do play-off. Další triumf přidali svěřenci trenéra Kariho Jalonena proti Norům po výsledku 2:0 a v tabulce skupiny B neskončí hůře než čtvrtí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Švýcarsko

Souboj o průběžné první místo v tabulce skupiny B zvládli na mistrovství světa v Rize lépe Švýcaři, kteří otočili výsledek proti Kanadě z 0:1 na 3:2, a na turnaji mají z pěti utkání plný počet bodů. Javorové listy jsou třetí za druhým Českem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko - Finsko

Finští hokejisté porazili na mistrovství světa v Tampere Rakousko 3:1, připsali si čtvrtou výhru a zajistili si postup do čtvrtfinále. Úřadující světoví šampioni jsou druzí ve skupině A se ziskem 13 bodů. Odehráli ale o dvě utkání více než třetí Švédsko, které dosud neprohrálo. Rakousko je s bilancí šesti porážek a jedním bodem poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Dánsko

Američané porazili Dánsko 3:0, ve skupině A ještě neztratili ani bod a zajistili si s předstihem postup do čtvrtfinále. Diváci v Tampere čekali na gól téměř padesát minut, pak ale zlomil v přesilovce nerozhodný stav Cutter Gauthier a jeho spoluhráči přidali do závěrečné sirény ještě další dvě branky. Gól a dvě asistence si připsal Alex Tuch, čisté konto udržel Casey DeSmith.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Francie

Švédsko nastoupilo do utkání jako jasný favorit. V Tampere od úvodního buly dominovali, vyhráli 4:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Všechny góly vstřelili už v první třetině - dvakrát skóroval Fabian Zetterlund a jednou rozvlnili síť Jonatan Berggren s Parem Lindholmem. Třemi asistencemi se blýskl nejlepší nahrávač turnaje Henrik Tömmerne

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazachstán – Lotyšsko

Domácí Lotyšsko drží šanci na postup do vyřazovaích bojů. Ve skupině B doma v Rize získali další tři body proti Kazachstánu, který rozmetali 7:0, a na kontě mají stejně jako český tým 11 bodů. Zlomovou fází utkání byl začátek druhé třetiny, kdy rozhodčí Lotyšům přiznali kontroverzní gól po nájezdu Martinse Dzierkalse do brankáře Kazachstánců Andreje Šutova.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články