Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rakousko trápilo domácího favorita. Finové ale nakonec vyhráli 3:1

Finští hokejisté porazili na mistrovství světa v Tampere Rakousko 3:1, připsali si čtvrtou výhru a zajistili si postup do čtvrtfinále. Úřadující světoví šampioni jsou druzí ve skupině A se ziskem 13 bodů. Odehráli ale o dvě utkání více než třetí Švédsko, které dosud neprohrálo. Rakousko je s bilancí šesti porážek a jedním bodem poslední.

Radost finských hokejistů
zdroj: Lehtikuva via REUTERS
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko - Finsko

"Rakousko hrálo docela dobře. Makali, dobře bránili. Dostávali jsme se do šancí, ale jejich gólman chytal dobře. Nebylo to pro nás nejjednodušší vítězství," zhodnotil duel útočník Kaapo Kakko pro web Mezinárodní hokejové federace.

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání, již po 79 sekundách otevřel skóre Kapanen. "Získal jsem puk u mantinelu a viděl jsem ho, jak letí středem, tak jsem ho tam zkusil hodit. Pěkný gól," usmíval se Kakko, jenž vyslal Kapanena do brejku.

Rakušané však dokázali rychle odpovědět a v 5. minutě vyrovnal po protiútoku Zwerger.

Finové měli výraznou střeleckou převahu, tlačili se před branku Madlenera, který dostal první šanci na turnaji, a v 8. minutě se dostali zpět do vedení. Po krásné přihrávce obránce Määttäho se prosadil efektně s hokejkou za tělem Suomela.

Další střely ale Madlener zlikvidoval a postaral se o dramatičnost utkání. Ve druhé třetině totiž Rakušané drželi s úřadujícími šampiony krok. Ve třetí části Seveřané opět převzali aktivitu. Kouč Jukka Jalonen měnil složení útoků, Finové si vytvářeli šance, gól však dali až v 59. minutě, kdy se prosadil bývalý útočník Hradce Králové Oksanen.

"Soupeř opravdu dobře bránil. Je vidět, že spolu hrají i přes sezonu a drží se pospolu. Pak je těžké se proti nim prosadit. Musíme hrát přímočařeji a více střílet," řekl obránce Olli Määttä.

Rakousko - Finsko 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Zwerger (Rossi) - 2. Kapanen (Kakko, Määttä), 8. Suomela (Määttä, Koivisto), 59. Oksanen (Björninen). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Hunnius - Hofer (oba Něm.), Briganti (USA). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 11.785.

Rakousko: Madlener - Nickl, B. Wolf, Zündel, Heinrich, Brunner, Reinbacher, Maier, Strong - M. Huber, Haudum, Wukovits - Thaler, Nissner, P. Huber - Schneider, Rossi, Zwerger - Neubauer, Achermann, Ganahl. Trenér: Bader.

Finsko: Larmi - Ohtamaa, M. Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman - Rantanen, Manninen, Hartikainen - Kapanen, Suomela, Kakko - Armia, Lammikko, Pesonen - Anttila, Björninen, Oksanen. Trenér: J. Jalonen.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články