Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentace má před sebou druhý týden přípravy, Jan Kovář se z MS omluvil

Reprezentace se sešla v kompletním složení na druhý týden přípravy na mistrovství světa v Rize a Tampere, který v Ostravě završí ve čtvrtek a v pátek duely proti Slovensku. Nově se k týmu přidal brankář Šimon Hrubec z Curychu a také pětice loňských bronzových medailistů – obránci Jan Ščotka s Tomášem Kundrátkem z Komety a Michal Kempný ze Sparty a útočníci Vladimír Sobotka ze Sparty s Hynkem Zohornou ze švédského Oskarshamnu. Na MS naopak bude stejně jako loni chybět centr Jan Kovář ze Zugu, který se omluvil z osobních důvodů.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojil i brankář Hrubec

Kouč Kari Jalonen s asistenty Liborem Zábranským a Martinem Eratem tak mají v sedmadvacetičlenném kádru už deset hráčů, kteří se podíleli na první české medaili na velké mezinárodní akci po deseti letech.

Už od začátku přípravy jsou v něm beci Michal Jordán z Rapperswilu a útočníci Jiří Černoch z Karlových Varů, Jakub Flek z Komety, Jiří Smejkal z Oskarshamnu a Michael Špaček z Ambri-Piotty.

Naopak podruhé za sebou bude po účastech na sedmi MS a dvou olympijských hrách chybět Jan Kovář, jehož loni po obhajobě titulu se Zugem vyřadily problémy se žebry. "Nepřipojí se k nám z osobních důvodů," řekl Jalonen.

Kovář byl kapitánem týmu na únorových Švédských hrách, kdy se vrátil po roce od startu na olympijských hrách v Pekingu a hrál tak pod Jalonenem poprvé.

S kapitánem loňského bronzového týmu a nejproduktivnějším hráčem MS Romanem Červenkou z Rapperswilu bude kouč jednat o termínu zapojení k týmu. "Budu s ním mluvit," uvedl Jalonen.

Trenér bude také řešit možné doplnění z kádru vyřazených semifinalistů Pardubic a Vítkovic. Brzy by měl oznámit i jména posil ze Severní Ameriky. "Budeme mít mítink s (generálním manažerem) Martinem Havlátem a brzy dáme informace."

Minulý týden sehrál český výběr úvodní dva testy v EHCh proti Německu. Ve čtvrtek v Kasselu vyhrál 6:2 a v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem 5:1.

Tým následně opustili gólman Nick Malík z Kouvoly, obránci Martin Jandus ze Sparty, Vojtěch Mozík z Rögle, Libor Zábranský mladší z Jukuritu Mikkeli a útočníci Jakub Pour z Plzně se Šimonem Stránským z Litvínova.

"Minulý týden jsme měli hodně cestování, takže jsme si dali dva dny volna a budeme mít dva tréninky a pak dva zápasy. Toho cestování bylo v Německu hodně. Čekám proti Slovensku o trochu těžší zápasy, těšíme se na ně," podotkl Jalonen.

První duel se Slovenskem se odehraje v RT Torax Areně v Ostravě-Porubě ve čtvrtek od 17:10, odveta na stejném místě i ve stejný čas v pátek. Do Ostravy se národní tým vrátil po roce. Loni vyhrál v Ostravar Aréně České hry.

"Je skvělé být zase tady. Myslím, že hokejoví fanoušci musí být šťastní, jakou měly Vítkovice skvělou sezonu. A teď jsme tady jako nároďák. Pamatuji si, jak jsme tady hráli minulý rok a máme skvělé vzpomínky. Teď budeme na jiném stadionu, ale podpora bude určitě skvělá," podotkl Jalonen.

Poté se tým vydá ve čtvrtek 27. dubna na utkání do Vídně a o dva dny později přivítá Rakousko v Brně.

Na stejném místě se od 4. do 7. května odehraje i generálka na šampionát v podobě Českých her za účasti domácího týmu, Finska, Švédska a Švýcarska.

Nominace Česka na zápasy Euro Hockey Challenge proti Slovensku:

Brankáři: Štěpán Lukeš (Karlovy Vary), Dominik Pavlát (Plzeň), Šimon Hrubec (Curych).

Obránci: Michal Kempný, Michal Moravčík, David Němeček (všichni Sparta), Jan Ščotka, Radek Kučeřík, Tomáš Kundrátek (všichni Kometa), Pavel Pýcha (Mladá Boleslav), Petr Zámorský (Plzeň), Michal Jordán (Rapperswil-Jona).

Útočníci: Roman Horák, David Tomášek, Vladimír Sobotka (všichni Sparta), Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba Karlovy Vary), Jakub Flek, Luboš Horký (oba Kometa), Kryštof Hrabík (Plzeň), Filip Chlapík, Michael Špaček (oba Ambri-Piotta), Jiří Smejkal, Hynek Zohorna (oba Oskarshamn), Adam Najman (Liberec), Michal Kovařčík (Mikkeli), Radan Lenc (HV 71).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články