Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Červenka dosáhl na metu 50 branek. Jsem ale naštvaný, že to nepomohlo k vítězství, mrzelo ho

Padesátý gól v reprezentaci mu nakonec tolik radosti nepřinesl. Kapitán národního týmu Roman Červenka musel strávit porážku s Finskem 2:3 po prodloužení na úvod Českých her. Sedmatřicetiletý útočník se sice prosadil v 56. minutě po úniku povedeným bekhendovým blafákem a upravil na 2:1, ale vedení Češi neudrželi. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v sobotu od 15:40.

"Každý gól je příjemný a v nároďáku obzvlášť. Jsem samozřejmě rád, že to tam padlo, ale jsem naštvaný, že to nepomohlo k vítězství," řekl Červenka. Na metu 50 branek dosáhl ve 181. utkání v národním týmu. Za dobu samostatné české reprezentace předstihl i Jaromíra Jágra, který ale má celkově s československou reprezentací na kontě 55 tref.

Opora švýcarského Rapperswilu, v jehož dresu Červenka dvakrát za sebou ovládl kanadské bodování základní části švýcarské ligy, vůbec nemyslí na překonání rekordu Martina Procházky, který dal v české reprezentaci 61 branek. "S tím na mě nechoďte. Já bych radši, abychom vyhráli další zápas. Já se nechci koukat moc dopředu. Soustředím se na další zápas a pak na mistrovství světa. Tyhle věci přichází s týmovým úspěchem nebo týmovou hrou, takže na to se vůbec nechci zaměřovat," prohlásil mistr světa z roku 2010.

Červenka měl dobrý pocit ze zlepšeného výkonu v průběhu utkání proti Finsku, ale konec byl hořký. "Začátek byl takový nic moc a nervóznější. Pak jsme se do toho dostali. Vytvořili jsme si šance, oni měli taky šance. Karel (Vejmelka) chytal výborně, ale my jsme se během zápasu zlepšovali a mrzí to. Škoda, mohli jsme mít tři body. Tyhle zápasy jsme potřebovali. Jsou to mistři světa a mají svoji kvalitu, takže to byl dobrý test a myslím, že jsme obstáli. Ale teď to mrzí, protože si myslím, že jsme mohli vyhrát," prohlásil Červenka.

Pykat šel 31 sekund před koncem třetí třetiny za hákování na Villeho Pokku. "Já jsem to necítil, jen jsem tak nějak přiblokoval hokejku, aby tam Kubalda (Dominik Kubalík) mohl vyjet. Nevím, jestli spadnul, nebo co. Už je to pryč, nedá se nic dělat. Jsem naštvaný, že jsme zápas nedotáhli do konce, když jsme ho měli takhle dobře rozehraný a otočili jsme to. Myslím, že jsme minimálně dvě třetiny hráli dobře," konstatoval Červenka, který po zranění nosu a zubu z minulého týdne z Vídně z duelu Euro Hockey Challenge s Rakouskem hrál s celoobličejový krytem. "Nemlžilo se to, za týden jsem si na to zvykl."

Byl rád za ostré testy s Finy, Švédy a Švýcary v Brně. "Myslím, že to je dobře. Nic jiného nás nepřipraví tak, jako tito soupeři. Je potřeba tomu čelit a zkusit si to. Vidět, jaké to je, to tempo a všechno," řekl Červenka.

Už ví, že si na mistrovství světa nezopakuje spolupráci s Davidem Pastrňákem a Davidem Krejčím z Bostonu, kteří kvůli zdravotním problémům nebudou obhajovat bronz z Tampere a Helsinek. "Je to realita při té situaci, jaká je. My jme s tím počítali. Pro nároďák je to velké bohužel. Jsou to kluci, kteří ten tým mohou úplně změnit. Nicméně my musíme hrát jako tým. Hokej je vyrovnaný a já věřím, že máme šanci udělat dobrý výsledek. Musíme se připravit ve složení, v jakém budeme, a snažit se podávat co nejlepší výkony," dodal nejproduktivnější a nejužitečnější hráč minulého šampionátu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články