Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Švédové si poradili se Švýcary a v předstihu si zajistili triumf v Euro Hockey Tour

Švédové porazili v úvodním zápase Českých her Švýcarsko 3:0 a s předstihem si zajistili celkové vítězství v seriálu Euro Hockey Tour. Utkání v Göteborgu rozhodli domácí v přesilových hrách, ve kterých se dvakrát prosadil útočník Detroitu Lucas Raymond. Třetí gól přidal Alexander Nylander z Pittsburghu do prázdné brány.

Utkání Švédsko – Švýcarsko
zdroj: ČTK/AP autor: Bjorn Larsson Rosvall

Seveřané do utkání nasadili všech šest posil z NHL a jedna z nich Raymond v šesté minutě otevřel skóre, když po 27 sekundách využil první přesilovou hru v zápase.

Po dalším švýcarském faulu mohl přidat druhý gól Silfverberg, v koncovce ale nezamířil přesně. Hosté mohli vyrovnat v 15. minutě, brankář Johansson si ale s Richardovým pokusem poradil.

Švédové měli několik možností přidat druhý gól, neuspěli však stejně jako na druhé straně Senteler ze samostatného nájezdu na začátku třetí třetiny nebo později Ambühl.

Další branku vstřelil až v 53. minutě Raymond, který se opět prosadil v početní výhodě. Skóre uzavřel při risku bez brankáře Nylander. Švédové porazili Švýcary i na čtvrtém turnaji Euro Hockey Tour v sezoně.

České hokejové hry, turnaj Euro Hockey Tour – hráno v Göteborgu:

Švédsko – Švýcarsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Raymond (Sandin, Carlsson), 53. Raymond (Carlsson, Berggren), 58. Nylander (Berggren). Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari (oba Fin.) - Persson, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 6837.

Švédsko: Lars Johansson - Folin, Tömmernes, L. Bengtsson, Sandin, Pudas, A. Lindholm, Häman Aktell - Raymond, Carlsson, Zetterlund - Silfverberg, Lindberg, Berggren - Petersson, P. Lindholm, Nylander - Rasmussen, Linus Johansson, Brännström. Trenér: Hallam.

Švýcarsko: Van Pottelberghe - Marti, Kukan, Geisser, Karrer, Bichsel, Loeffel, Berni, Glauser - Miranda, Corvi, Ambühl - Thürkauf, Richard, Simion - Künzle, Senteler, Moy - Kneubühler, Heim, Riat. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články