Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Další hráči z NHL pomohou na šampionátu švédským i finským hokejistům

Švédští hokejisté na světovém šampionátu posilují. Útočníci Jacob Peterson z Dallasu a Carl Grundström z Los Angeles se připojili ve Finsku k týmu kouče Johana Garpenlöva. Ten tak má v celku už devět posil z NHL. Dopsat mohou Švédové ještě další tři hráče, z toho jednoho gólmana. Ze zámoří přiletěl posílit finský výběr obránce Esa Lindell z Dallasu, který byl připsán na poslední volné místo na soupisce.

Peterson s Grundströmem po vyřazení v 1. kole play-off doplnili gólmana Magnuse Hellberga z Detroitu, beky Erika Gustafssona z Chicaga, Adama Larssona ze Seattlu, Olivera Ekmana Larssona z Vancouveru, Rasmuse Dahlina s útočníkem Rasmusem Asplundem z Buffala a dalšího forvarda Emila Bemströma z Columbusu.

Dvaadvacetiletý Peterson, který bude na velké mezinárodní akci debutovat, má za sebou premiérovou sezonu v NHL. Dallas jej draftoval v roce 2017 v 5. kole na 132. pozici a Peterson se do Severní Ameriky vydal loni z Färjestadu. Za Stars sehrál 65 utkání v základní části a připsal si 17 bodů za 12 branek a pět asistencí. Ve třech vystoupeních v play-off v sérii s Calgary, kterou Dallas prohráli 3:4 na zápasy, nebodoval.

O dva roky starší Grundström se také těší na premiéru na velkém turnaji v dresu Tří korunek. V NHL má za čtyři sezony v dresu Kings na kontě 129 utkání a 36 bodů za 20 tref a 16 přihrávek. V bojích o Stanleyův pohár se letos objevil poprvé a čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci v šesti zápasech nezabránil vyřazení s Edmontonem po porážce 3:4 na utkání. V roce 2016 jej draftovalo ve 2. kole na 57. místě Toronto, ale v jeho barvách v NHL příležitost nedostal.

Švédové mají také zájem o gólmana Linuse Ullmarka z Bostonu, obránce Marcuse Petterssona z Pittsburghu a útočníka Williama Nylandera z Toronta.

Finsko posílí Lindell z Dallasu

Další posilu z NHL mají také Finové. Po Miru Heiskanenovi posílí tým pořádající země další obránce Dallasu Esa Lindell. Sedmadvacetiletý vicemistr světa z roku 2016 z Petrohradu a Moskvy zaplní poslední volné místo v kádru kouče Jukky Jalonena. Lindell se k týmu úřadujících olympijských vítězů připojí ve čtvrtek stejně jako Heiskanen, o jehož účasti bylo jasno už před dvěma dny bezprostředně po vyřazení Stars v 1. kole play-off s Calgary.

Lindell naposledy reprezentoval Finsko na Světovém poháru 2016 v Torontu a na mistrovství světa hrál ve stejném roce i o sezonu dříve v České republice. Majitel zlaté medaile z MS dvacítek z roku 2014 odehrál v NHL za Dallas 440 utkání a zaznamenal 141 bodů za 36 branek a 105 asistencí. V play-off ve 47 startech přidal dva góly a 12 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články