Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Švédové na nás byli dobře připraveni, uznal Langhamer po nečekané premiéře

Do náročného utkání vstoupil neplánovaně a v těžké situaci, a přestože v brance obstál, porážku neodvrátil. Marek Langhamer je už třetím českým gólmanem, jenž se ukázal na mistrovství světa. Nakonec ale musel přijmout prohru 3:5 se Švédskem.

Langhamer ve 29. minutě nahradil za stavu 1:4 dalšího debutanta na světových šampionátech Karla Vejmelku, ale také jemu nakonec první duel na turnaji zhořkl. "Premiéra, jakou jsem si přál, to určitě nebyla. Ale na druhou stranu jsem rád, že jsem do toho mohl naskočit hned druhý zápas," hodnotil Langhamer.

V polovině duelu Švédové plně ovládali hru a po rychlém obratu byli čeští hráči mimo. "Měl jsem v hlavě jen to, abych zastavil naše krvácení ve druhé třetině, což se povedlo. Trochu jsme se nastartovali, ale bohužel ve třetí třetině jsme inkasovali další gól," vrátil se Langhamer k jediné brance v jeho síti po trefě Antona Bengtssona v 45. minutě.

Právě gól na 5:2 z pohledu Švédů definitivně uťal naděje českých reprezentantů na bodový zisk. "Clonil výborně. Řekl bych, že byl úplně na hraně, kde mohl být, takže dobrá práce pro něj," popsal brankový moment ze začátku třetí části, kdy měl při střele soupeře zakrytý výhled.

Langhamer ocenil taktickou připravenost Seveřanů, kteří od konce úvodní části hry převzali iniciativu a nakonec duel herně i výsledkově ovládli. "Myslím si, že Švédové na nás byli dobře připraveni. Musíme se soustředit na sebe a přinést trochu víc energie. Zdálo se mi, že jsme nebyli až tak v zápase jako na minulých turnajích. Takže víc se povzbudit a zůstat pozitivní," dodal Langhamer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články