Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Varaďa: Přál bych si, aby v utkání s Ruskem naše forma gradovala

Generálku hodnotil kriticky, nelíbily se mu zejména chyby, které by silnější soupeři mohli na blížícím se šampionátu potrestat. Trenér juniorské reprezentace Václav Varaďa si ale pochvaloval po posledním přípravném utkání se Slovenskem zejména výhru (4:2), kterou si tým před ostrým startem v Ostravě přál. Přímý přenos úvodního duelu na mistrovství světa juniorů proti Rusku sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz ve čtvrtek 26. prosince od 14:40.

Trenér juniorů Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Zlepšený výkon oproti utkání se Švédy nám zajistil možná malinko šťastné vítězství. Ale to se počítá a směrem k turnaji jsme si tohle určitě přáli," řekl Varaďa. "Pořád se to vyvíjí a přál bych si, aby v utkání s Ruskem naše forma gradovala a hráli jsme dobrý hokej. Na můj vkus jsme udělali spoustu chyb a proti týmům, které nás čekají, by to možná skončilo brankami," dodal.

Jeho svěřenci vedli od 16. minuty gólem Jana Myšáka, ale soupeř otočil na přelomu první a druhé třetiny. V přesilové hře vyrovnal Dávid Mudrák a nahozením ze středního pásma nachytal Adam Paulíny brankáře Lukáše Dostála. Předpokládaný první gólman českého týmu po zápase přiznal, že puk se mu ztratil z dohledu a že takový gól ještě v kariéře nedostal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko "20" – Slovensko "20"

"Malinko nás ten slabý gól z půlky hřiště nalomil, ale tým to nezabalil. Lukáš s tím taky bojoval. Následně nás podržel, taky vnímal, že by takový gól dostat neměl," uznal Varaďa. "Ve třetí třetině to bylo z jeho strany velmi solidní," dodal.

V polovině zápasu vyrovnal z dorážky Adam Raška. Češi poté měli navrch, ale nerozhodný stav zlomil až 45 sekund před koncem Jakub Lauko. Výhru pojistil při hře bez brankáře Jaromír Pytlík.

Co nabídne juniorský šampionát? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Myslím, že ve druhé půlce druhé třetiny jsme hráli velmi dobře a měli spoustu šancí. Tam jsme mohli odskočit. Hráče jsme upozorňovali, že to bude o jedné brance, a nakonec to tak i bylo," pokračoval Varaďa. "Hráči jsou určitě rádi, že poznali pocit vítězství, tohle tým potřeboval po těžkém direktu od Švédů. Ale nepřeceňoval bych to. Byl to přípravný zápas, nastoupilo spousta nových hráčů, jednotlivé formace se pozměnily," řekl.

Varaďa dodal, že ve srovnání s prohrou se Švédskem viděl ve hře posun. "Myslím si, že jsme byli silnější na kotouči, vytvořili jsme si více šancí v útočném pásmu. Některé samostatné akce zůstaly nevyslyšeny, tam jsme si mohli pomoct nějakými brankami. Přesilové hry nám opět moc nešly, na tom musíme ještě popracovat. Už to bylo lepší než v utkání se Švédy. Přál bych si ale ještě větší tlak do brány," podotkl.

Nyní ho čeká těžké rozhodování a přiznal, že má ohledně nominace, kterou oznámí 23. prosince, zamotanou hlavu. Konkrétní ale nebyl. "U některých hráčů ne, u jiných ano. Po konzultaci s kolegy se to musí rozhodnout a někdo dostane stopku, někdo půjde dál a bude hrát v prvním utkání a jiný bude čekat," řekl Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články