Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bylo to těžké, ale postupně jsem se cítil líp, řekla opora dvacítky

Dal vítězný gól, ale ze svého výkonu moc odvázaný nebyl. Útočník hokejové dvacítky Jakub Lauko posílil před pár dny reprezentaci, která se chystá na domácí světový šampionát, a v přípravném zápase se slovenskou dvacítkou se trefil v čase 59:14. Český výběr v generálce na mistrovství světa nakonec zvítězil 4:2

Jakub Lauko
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Jsem rád, že jsem zápas přežil. V první třetině jsem byl zavařený jak okurky, fakt jsem nemohl," řekl Lauko v rozhovoru s novináři. Se svým výkonem spokojený nebyl. "Nevím, jestli jsem si ten gól zasloužil. Nehrál jsem dobře. Bylo těžké hrát zápas po dvou týdnech, k tomu velké kluziště. Ale postupně jsem se cítil líp a líp," pokračoval.

Uznal také, že tým musí zlepšit vstupy do zápasů. "V první třetině na nás nastoupili a moc jsme nevěděli, co s tím dělat. Až v průběhu zápasu Slováci trochu ztráceli a otěže jsme přebrali my. Myslím, že ke konci už jsme trošku dominovali. Podle mě jsme zaslouženě vyhráli," dodal Lauko. V kabině se pobavili i na účet brankáře Lukáše Dostála, který pustil gól z půlky hřiště. "Stane se to, zase nás zachránil v hodně chvílích a ukázal, že se na něj můžeme spolehnout," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko "20" – Slovensko "20"

Lauko absolvoval s týmem první trénink před třemi dny. Jeho příjezd se opozdil, protože napoprvé neprošel v Bostonu lékařskou prohlídkou. Na mistrovství světa juniorů, které bude hrát potřetí v kariéře, by měl patřit k lídrům týmu.

"Cítím, že zvenku to očekávání bude, ale jak říkám, jsme jedna parta a nebereme ohled, jestli jsem přijel já nebo kluci z Česka. Že bychom měli být na jiné úrovni, to ne. Jeden za všechny, všichni za jednoho," prohlásil.

Všichni hráči se na Štědrý den rozjedou do svých domovů. "Ráno ještě máme trénink a pojedu vlakem domů. Já, Petr Čajka nebo Ota Šik to máme přes celou republiku. Přijedeme a už můžeme rovnou jíst," uzavřel s úsměvem.

Kdo bude patřit k oporám českého týmu a co čeká juniory na šampionátu? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články