Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slibný start, pak zranění Jiříčka a fauly. Češi zlobili Kanadu, Power a spol. ale překvapení nepřipustili

Brzkou naději na výhru vystřídaly zklamání z výsledku a komplikace pro další vývoj turnaje v podobě zranění klíčového obránce. Čeští junioři rozehráli mistrovství světa do dvaceti let proti domácí Kanadě porážkou 3:6, ačkoli v utkání vedli už 3:1. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka navíc přišli před klíčovou fází zápasu o Davida Jiříčka, který musel ve 28. minutě odstoupit. Přímý přenos dalšího utkání Německo – Česko sledujte v noci z pondělí na úterý od 01:00.

Zranění Jiříčka, jenž odkulhal do kabin s naraženým kolenem po srážce s Willem Cuyllem, by mohlo mít negativní dopad na další působení českého výběru na šampionátu. Jiříčkova absence se projevila v rozhodující části zápasu proti Kanadě. Za stavu 3:3 se Češi zbytečně dvakrát vyfaulovali do dvojnásobného trestu a soupeř nabídnutou příležitost beze zbytku zužitkoval.

Poslední jednička draftu NHL Owen Power se prosadil nejprve tvrdou ránou k tyči, poté dokončil kanadský "zámek" pohodlnou dorážkou z bezprostřední blízkosti za bezmocného Jakuba Málka a touto trefou na 5:3 završil v 31. minutě hattrick. Češi se z direktu nevzpamatovali a nakonec se v celém utkání zmohli jen na 17 střel na branku.

Dvojitý zásah Kanady mohl mrzet české hráče o to víc, neboť start zápasu se jim povedl. Po úvodní brance domácího Masona McTavishe zařídili nečekaný obrat v rozmezí pěti minut Michal Gut, v přesilovce Pavel Novák a po krásné individuální akci i Stanislav Svozil. Náskok ale nevydržel dlouho a Kanaďané po oddechovém čase srovnali ještě do konce první třetiny.

"Kanaďané poté, co srovnali na 3:3, byli velmi sebevědomí na kotouči a nám se druhá třetina vůbec nepovedla. Mohli jsme tam hrát víc na kotouči, bylo tam hodně odhozených puků. Bohužel jsme nenavázali na výkon, který jsme předvedli na kotouči v první třetině," prohlásil Mlejnek. 

"Všichni jsme byli strašně natěšení na ten zápas. Myslím, že jsme nepodali vůbec špatný výkon, ale musíme být sebevědomější na ledě a nebát se hrát proti takovým soupeřům do těla, protože tak jim to znepříjemníte. Byl to náš první zápas a myslím, že můžeme být lepší a lepší," řekl obránce Stanislav Svozil.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu:

Skupina A:

Kanada - ČR 6:3 (3:3, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. McTavish, 13. Power, 20. Sebrango (Perfetti, Bedard), 29. Power (Perfetti, M. Bourque), 31. Power (McTavish, Perfetti), 54. Zellweger (Cormier, Neighbours) - 8. Gut (Brabenec, Kulich), 12. P. Novák (Jiříček, Ivan), 13. Svozil (Gut). Rozhodčí: Brander (Fin.), Iwert (Něm.) - Briganti (USA), Slavikovskij (Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváci: 4526.

Kanada: Garand - Seeley, Power, Cormier, Guhle, Zeelweger, Sebrango, Lambos - Bourgault, S. Wright, Perfetti - M. Bourque, McTavish, K. Johnson - Sourdif, Greig, Neighbours - Guenther, Desnoyers, Cuylle - Bedard. Trenér: Dave Cameron.

ČR: J. Málek - Svozil, D. Špaček, Ticháček, Jiříček, Hrádek, D. Moravec, J. Šedivý - P. Novák, Koláček, Myšák - Brabenec, Gut, Kulich - Konečný, Ivan, Malát - Ryšavý, Urban, Kos. Trenér: Karel Mlejnek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články