Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Vstup do šampionátu vyšel Seveřanům. Švédové udolali Rusy, Finové si poradili s Němci

V kanadských městech Edmontonu a Red Deeru odstartovalo mistrovství světa hráčů do dvaceti let a začátek turnaje patřil týmům ze severu Evropy, ale oba týmy se na výhru nakonec nadřely. Finové zvítězili nad Německem 3:1, Švédové porazili Rusy 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko U20 – Švédsko U20

Rusové chtějí v Kanadě vylepšit čtvrté místo z posledního šampionátu, ale start do nového turnaje se jim nepovedl. Švédové rozhodli o výhře třemi góly v přesilových hrách, když se postupně prosadili Oskar Olausson, Emil Andrae a Alexander Holtz, jenž zvyšoval už na 4:1.

Pak se sice dvěma šťastnými góly trefil největší ruský talent Matvej Mičkov, když nejprve puk dotlačil za záda Jespera Wallstedta při pádu a pak překonal trefou z rohu o masku švédského brankáře, ale srovnat se už Rusům nepodařilo. Naopak pojistku přidali v závěru Theodor Niederbach a Daniel Ljungman.

Finsko zahájilo mistrovství světa v Edmontonu výhrou nad Německem 3:1. Úspěšné vykročení obhájců bronzu zařídil dvěma góly útočník Samuel Helenius.

Helenius nejprve otevřel skóre v čase 12:52, kdy tečoval před brankářem Nikitou Quappem nahození Brada Lamberta. Němci odpověděli ve 24. minutě v přesilové hře díky Lucovi Münzenbergerovi. Za čtyři minuty vrátil Finsku vedení z dorážky Joel Mäattä a ve 48. minutě pojistil výhru po Lambertově ideální přihrávce opět Helenius.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:

Skupina A:

Finsko - Německo 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. S. Helenius (Lambert), 28. J. Määttä (Heimosalmi, Puutio), 48. S. Helenius (Lambert, Koivunen) - 24. Münzenberger. Rozhodčí: Bloski (Kan.), Harnebring (Švéd.) - Mackey (Kan.), Špůr (ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 1793.

Skupina B (Red Deer):

Rusko - Švédsko 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 37. Svečkov (Čibrikov, Tankov), 45. Mičkov (Děmidov), 46. Mičkov (Smirnov, Děmidov) - 6. Olausson (Holtz, Grans), 28. Edvinsson, 35. Andrae (Grans, W. Eklund), 44. Holtz (W. Eklund), 52. Niederbach (Torgersson), 60. Ljungman (Edvinsson). Rozhodčí: Hennessey (USA), Kowalski – Huseby (oba Kan.), Rey (USA). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 2337.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články