Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kontroverze po výprasku. Kanadský kapitán Hayton si nesundal helmu při ruské hymně

Nečekanou dohru měl ostře sledovaný duel mezi Kanadou a Ruskem na juniorském šampionátu. Po nevídaném debaklu javorových listů 0:6 si ponechal kanadský kapitán Barrett Hayton helmu na hlavě při ruské hymně. Soupeřům se to vůbec nelíbilo a někteří z nich následně odmítli podat Kanaďanovi ruku při závěrečné rozlučce na ledě.

Kanadští junioři
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Nejprve schytala Kanada v utkání dvě morové rány v podobě ostudné porážky a zranění Alexise Lafreniera, jehož zdravotní stav by neměl být podle prvních odhadů tak špatný, jak se na první pohled zdálo, a do turnaje by dokonce mohl ještě zasáhnout.

Jenže při obligátním závěrečném ceremoniálu po vyhlášení nejlepších hráčů nastal při ruské hymně problém. Hayton jako jediný z Kanaďanů si nesundal helmu a Rusové to nesli nelibě.

Na incident jako první poukazoval ihned po dohrání státní hymny kapitán sborné Grigorij Denisenko, jehož ale uklidnil na červené čáře jeden z čárových rozhodčích. Ostatní Rusové ale následovali při podávání rukou mezi oběma týmy.

Kirill Marčenko pak neopětoval Haytonovi nataženou ruku a poklepáním prstem na spánek naznačoval, co si o kanadském kapitánovi myslí. Podle televizních záběrů vynechali zdravici další tři ruští hráči.

Hayton a také představitelé kanadského hokejového svazu poté vydali prohlášení, ve kterém se následně omluvili za nerespektování ruské hymny ze strany kanadského kapitána. Incidentem se bude zabývat také vedení turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko – Kanada
Zdroj
ČT sport, tsn.ca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články