Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Komplikace před vrcholem skupinové fáze. Dostál se Šírem mají zdravotní problémy

Sestava české reprezentace se minimálně na nadcházející zápas proti Spojeným státům promění. Změny si vynutily zdravotní problémy klíčových hráčů – prvního brankáře Lukáše Dostála a centra druhého útoku Jana Šíra. Juniory přitom čeká na šampionátu klíčový dvojduel proti USA a Kanadě, ve kterém potřebují bodovat, aby výrazně promluvili do boje o čtvrtfinále mistrovství světa.

Lukáš Dostál
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Trochu se nám to zkomplikovalo. Dva hráči mají zdravotní problémy, které jim neumožní nastoupit do utkání s USA. Jde o Dostála a Šíra, v brance nastoupí Pařík," oznámil po rozbruslení asistent trenéra juniorské reprezentace Aleš Krátoška.

Dvojkou na brankářském postu bude Nick Malík. "Všichni tři gólmani jsou velice kvalitní. Situace prostě nastala a ostatní brankáři jsou schopní to zvládnout," prohlásil Krátoška.

Už na tréninku ve dni volna chyběl Dostál na ledě a v akci byli jen Pařík s Malíkem. Nyní se ukázalo, že situace je vážnější, než že by česká jednička dostala pouze svolení k oddechu.

Na soupisce zůstává jedno volné místo, na které se tlačí tři čekatelé – obránci Jan Mlčák a Ivan Lytvynov a také útočník Vojtěch Střondala. Trenéři budou po ztrátě Jakuba Lauka nadále točit jen šest obránců a 11 útočníků a zatím nehodlají nikoho dopisovat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články