Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kanada na úvod smetla Dány, Seveřanům nadělila čtrnáct branek

Hokejisté domácí Kanady rozdrtili při vstupu do mistrovství světa hráčů do 20 let ve Vancouveru ve skupině A Dánsko 14:0. Čtyřmi góly se zaskvěl kapitán Maxime Comtois, který jako jediný z kádru kouče Tima Huntera byl u triumfu na minulém šampionátu v americkém Buffalu.

Utkání Kanada - Dánsko
zdroj: ČTK/AP/DARRYL DYCK

Pět bodů za hattrick a dvě asistence zaznamenal Morgan Frost, dvě trefy a stejný počet přihrávek nasbíral Brett Leason a čtyři asistence si připsal Cody Glass. Brankáři Michaelu DiPietrovi stačilo 14 úspěšných zákroků k udržení čistého konta. Kanaďané vyslali na branku 45 pokusů.

"Byl to první zápas, všichni jsme byli na turnaj natěšení a nemohli se dočkat, až začne. Byli jsme soustředění a hráli jsme velmi dobře. Byl to neuvěřitelný zápas, na který nikdy nezapomenu," řekl Frost webu šampionátu po utkání před 16 417 diváky v Rogers Areně.

Je nám líto, video expirovalo.
Američané po obratu zdolali Slováky 2:1

Ve skupině B ve Victorii vyhráli obhájci stříbra Švédové v severském derby nad Finskem 2:1. Všechny branky padly v přesilových hrách. Švédům získal od 24. minuty dvěma trefami dvoubrankový náskok Erik Brännström a výsledek korigoval v závěru Arne Talvitie.

Spojené státy americké zdolaly díky obratu ve třetí třetině Slovensko 2:1. Slováci vedli od 38. minuty zásluhou Marka Korenčika, ale po 70 vteřinách závěrečného dějství vyrovnal v přesilovce Mikey Anderson a v čase 45:42 rozhodl Evan Barratt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články