Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kaut po skalpu Švýcarů: Byla to důležitá výhra, vyrovnávací gól jsem tam tlačil očima

Gólem a asistencí pomohl útočník Martin Kaut k vítězství české hokejové dvacítky při vstupu do mistrovství světa ve Vancouveru nad Švýcarskem 2:1 v prodloužení. Nejdříve ve 30. minutě svou trefou rychle odpověděl na vedení soupeře a po 52 vteřinách nastavení po jeho přihrávce rozhodl obránce David Kvasnička.

Martin Kaut se spoluhráči slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK/AP/DARRYL DYCK

"Měli jsme to velice těžké, soupeř velmi dobře bránil. Výhra je pro nás velice důležitá. Máme teď den volno, odpočineme si a připravíme se na další zápasy," oddechl si po vítězství Kaut. Český výběr po celé utkání provázela špatná disciplína. Nakonec z toho bylo osm dvouminutových trestů, přičemž na konci druhé třetiny se bránil minutu a půl ve třech proti pěti.

"Myslím si ale, že jsme si to zkomplikovali sami. Byli jsme moc často zbytečně vylučovaní. Ve hře pět na pět jsme byli lepší, dostávali jsme je do hry jen po našich chybách. Toho se musíme vyvarovat," uvedl Kaut. Do vedení se dostalo před polovinou druhého dějství v přesilové hře Švýcarsko, ale Čechům se podařilo brzy srovnat. A byl to právě Kaut, kdo poprvé v zápase rozjásal českou střídačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U20 – Švýcarsko U20

"Vystřelil jsem, nijak jsem nemířil. Tlačil jsem to tam očima, pak už jsem jen viděl, jak to tam padá. Brzké vyrovnání nám pomohlo, další minuty jsme určovali tempo hry," podotkl Kaut, který se prosadil po spolupráci s kapitánem Martinem Nečasem.

Hra tři na tři v prodloužení seděla českému týmu a po jeho kombinaci po Kautově přihrávce překonal přes stínícího Jakuba Lauka Lucu Hollensteina Kvasnička. "V této sezoně jsem hrál prodloužení vůbec poprvé a hned bylo vítězné. Jsme rádi za dva body, do dalšího průběhu se nám budou hodit," dodal Kaut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články