Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová dvacítka bude spoléhat na gólmana Dostála z finské ligy

Na Lukáše Dostála, brankáře finského Ilvesu Tampere, bude spoléhat trenér hokejové dvacítky Václav Varaďa na světovém šampionátu, který začíná 26. prosince v Ostravě a Třinci. Varaďovu důvěru si gólman získal při loňském šampionátu hráčů do osmnácti let.

Lukáš Dostál
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Věřím, že nám tu důvěru splatí," říká kouč reprezentační dvacítky o devatenáctiletém brankáři, kterému se ve Finsku daří. "Určitě od nás dostane velký prostor," dodal Varaďa.

Brněnský rodák, po loňském vydařeném turnaji osmnáctek, v týmu Komety větší šanci nedostal a chytal hlavně první ligu za Třebíč. V únoru se proto rozhodl pro severskou cestu a příležitost ve finské lize dokonale využil.

Vychytal týmu z Tampere postup do čtvrtfinále play-off a v této sezoně se zařadil mezi největší hvězdy soutěže, mezi brankáři mu patří třetí místo s průměrem 1,87 gólu na zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka spoléhá na brankáře Dostála

"V Ilvesu máme výborného trenéra gólmanů Markuse Korhonena, on byl jeden z důvodů, proč jsem tam šel chytat nejvyšší finskou ligu," tvrdí úspěšný mladík, který o sobě prohalšuje, že je flegmatik. "Žádný tlak si nepřipouštím," tvrdí.

Pro nadcházející šampionát byl Dostál pasován do role největší opory týmu. V národním dresu by se mohl představit už v pátek, v přípravném zápase proti Švédsku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články