Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Dvacítka prospala druhou třetinu a prohrála v generálce na MS se Švýcarskem

Česká hokejová dvacítka podlehla v Halifaxu v generálce na mistrovství světa Švýcarsku 2:4. Svěřenci trenéra Radima Rulíka do turnaje vstoupí v noci na úterý v 0:30 SEČ také v Halifaxu ve Scotiabank Centre proti domácí Kanadě. První utkání sledujte živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvacítka v generálce na MS nestačila na Švýcary

Po bezbrankové úvodní třetině ztratili čeští junioři zápas ve druhém dějství, které prohráli 0:3. V 25. minutě otevřel skóre ve vlastním oslabení Lorenzo Canonica, který vypíchnul puk Stanislavu Svozilovi a bekhendovým blafákem překonal Tomáš Suchánka.

Osmý tým odloženého srpnového šampionátu v Edmontonu se poté proti semifinalistovi dvakrát prosadil v početní výhodě. V čase 31:55 potrestal vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě Jeremy Jabola a v 37. minutě při pobytu Martina Ryšavého na trestné lavici skóroval Louis Robin.

V čase 46:55 se poprvé prosadil také český výběr, v početní výhodě zakončil kombinaci Eduarda Šalého a Tomáše Hamara Jiří Kulich. V 53. minutě v další přesilovce zakončil svůj průnik úspěšně Matyáš Šapovaliv a Rulíkův tým sahal po vyrovnání. Minutu před koncem trefil Kulich tyč, ale 13 sekund před závěrečnou sirénou přidal pojistku Švýcarů při power-play do prázdné branky Brian Zanetti.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let před MS v Halifaxu (Kanada):

Česko - Švýcarsko 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)

Branky: 47. Kulich, 53. Šapovaliv - 25. Canonica, 32. Jabola, 37. Robin, 60. Zanetti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články