Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Lauko má zraněné vazy v koleni a do MS už nezasáhne. Dopsán byl Plášek

Měl být hlavní útočnou hvězdou české reprezentace na mistrovství světa do 20 let, ale stihl jen 6 sekund hry. Jakub Lauko si v prvním utkání proti Rusku poškodil kolenní vazy a do zbytku domácího šampionátu hraného v Ostravě a Třinci už nezasáhne. V kádru ho nahradí útočník Komety Brno Karel Plášek, který byl dopsán na soupisku.

Zraněný reprezentant do 20 let Jakub Lauko
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Útočník Providence se zranil hned v úvodu čtvrtečního zápasu s Ruskem, v němž Češi nakonec nečekaně vyhráli 4:3, po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem. Rozhodčí faul neodpískali a ani Sokolov žádnou vinu za zranění protihráče necítil.

Stejně situaci viděl i trenér Václav Varaďa. "Myslím si, že to byla trochu shoda náhod a nešťastná situace. Od Sokolova došlo jako kdyby k podražení ze strany, Jakub ztratil rovnováhu, malinko škobrtnul a padal. Druhý hráč, který ho dojížděl, se jen následně snažil hrát do těla," popsal zákrok ze svého pohledu.

Češi nejspíš proto nebudou usilovat o Sokolovovo dodatečné potrestání. "Je to hrozně těžké posoudit, od toho jsou na ledě rozhodčí. Nás hlavně mrzí ztráta Jakuba pro další průběh mistrovství," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Lauko: Takhle jsem si šampionát nepředstavoval

Kouč národního týmu už hned po zápase tušil, že to nebude dobré, a magnetická rezonance vše potvrdila. "Ukázala poškození postranního vazu v koleni. Jeho další účast na turnaji je vyloučená," upřesnil Varaďa.

"Kluk je z toho zklamaný. My jsme počítali, že dáme Kubovi velkou roli. To, že se zraní v prvním střídání, je pro nás velká nepříjemnost. Ale tím turnaj nekončí. Zranil se nám jeden důležitý hráč a věřím, že na to bude reagovat další hráč, který bude dopsaný místo něj. Věřím, že odvede maximum, co v něm je," dodal český kouč.

Lauko podle všeho tým opustí a odletí zpět do zámoří. "Asi by tady rád zůstal a i my bychom byli rádi, kdyby to tak bylo. Ale předpokládáme, že organizace Boston Bruins bude chtít, aby se co nejdříve dostavil na další vyšetření a léčbu, která ho čeká, do Ameriky," uvedl Varaďa.

Lauka se pokusí nahradit Karel Plášek, kterého vedení českého týmu dopsalo ve čtvrtek večer na soupisku. "Počítali jsme, že Jakub dostane velkou roli, a to, že se zraní v prvním střídání, je pro nás nepříjemnost. Turnaj tím ale nekončí. Věřím, že hráč, který bude dopsaný místo něj, odvede v dalším zápase vše, co v něm je," uvedl Varaďa ještě předtím, než prozradil, zda dostane přednost Plášek, či Vojtěch Střondala.

Další utkání čeká domácí výběr v sobotu, kdy se utká s Německem. Ve skupině mají Varaďovi svěřenci ještě Kanadu a finalisty minulého MS ze Spojených států.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články