Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Laukovo zranění je shoda náhod. Pro něj to ale znamená tragédii, ví Antoš

Vstup do turnaje to byl na podtrženou jedničku s hvězdičkou. Překvapivá výhra nad Ruskem přihrála českému hokejovému výběru juniorů tři body na světovém šampionátu. Tým Václava Varadi ale zároveň přišel o zraněného Jakuba Lauka. "Pro hráče to je hrůza," ví expert ČT sport Milan Antoš. Přímé přenosy a podrobné zpravodajství z MS dvacítek sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Lauko
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Lauko už ve čtvrtek večer tušil, že je zle. Jeho pocit byl v pátek stvrzen černý na bílém. Podrobné vyšetření totiž odhalilo poškození kolenních vazů. Stalo se tak po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem.

"Nezdálo se mi, že by ho trefil úmyslně. Byla to shoda náhod. Spíš si vemkli nohy. Je to obrovská škoda, český tým si bude muset pomoci i bez něj," říká Antoš.

Útočník Providence stačil na ledě pobýt sotva šest vteřin a už mířil za asistence spoluhráčů do šaten. "Pro něj to musí být úplná tragédie. Přiletíte, máte být jednou z největších hvězd, a najednou letíte domů," dodává Antoš.

Devatenáctiletý útočník Lauko vstupoval do turnaje jako největší česká hvězda. "Přetržený vazy mají křídla, protože chodí do soubojů, které jsou hraniční. Jestli se dá Jakub dohromady a bude hrát za měsíc, dva, tři, to je úplně jedno. Že o to přijdete po šesti vteřinách, je hrůza pro hráče, který se na to těší víc než rok," hodnotí Antoš.

Český tým se nicméně s Laukovou absencí nakonec dokázal vyrovnat a obhájce bronzových medailí porazil 4:3. "Nikdo neočekával, že bychom porazili Rusy. Turnaj je na začátku, může se stát cokoliv, ale všichni včetně mě počítali, že Rusové začnou lépe. Překvapení to bylo obrovský," tvrdí spolukomentátor ČT sport.

O vítězství se gólově zasloužili Šimon Kubíček, Jan Myšák, Matěj Blümel a Jan Jeník. "Mně se líbil výkon Myšáka nebo Jeníka. Když dostanou šanci, tak dají gól, i když nejsou tak tvůrčí osobnosti," říká Antoš.

Utkání Česko "20" - Rusko "20"
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Výborný výkon podal brankář Lukáš Dostál, kapitola sama pro sebe. "Hrozně mu pomohlo, že odešel do Finska. Chytá tam, vidí jiný pohled na hokej, věří si, dospěl, je stavebním kamenem," doplňuje.

"Ale která česká reprezentace, která kdy něčeho dosáhla, neměla jasnou jedničku? Vždycky jsme měli výborného gólmana a hráli trochu chytřeji než soupeř. I když teď dostal tři, on je typ, který je schopen zavřít bránu a nedostat gól," chválí Antoš.

Přehlídka zářivých hokejových talentů ve Vítkovicích a Třinci pokračuje z české strany už v sobotu, kdy se Varaďův soubor představí proti Německu. Na něm se teprve ukáže, jak dobře na tom český tým je. "I když jsme porazili Rusko, vůbec nic to neznamená, ve chvíli, kdy bychom prohráli s Německem," upozorňuje Antoš.

Další tři body jsou ve vývoji skupiny B velice důležité. "Je potřeba to potvrdit, protože tohle nikdo nečekal. Český tým našel recept, jak se dostat Rusům pod kůži. Je potřeba je nalomit. Oni ten zápas nezvládli, i když byli favoriti. Někteří hráči, když je sleduju, jak hrajou... Bylo by pro mě velký zklamání, kdyby dál nehráli, co jsem viděl v prvním zápase," doufá Antoš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články