Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladíci začali dobře, na MS do 18 let porazili Německo

Úspěšný vstup do turnaje za sebou má hokejová osmnáctka. Čeští mladáci porazili na MS výběr Německa 3:1. Svěřenci kouče Jakuba Petra rozhodli o úspěchu po bezbrankové úvodní třetině ve druhé části, kterou vyhráli 2:0. 

Góly dali v přesilovce Lukáš Pajer a Martin Ryšavý a v oslabení Gabriel Szturc, jehož branka ze 36. minuty byla i vítězná. Soupeř snížil až v závěru. Trenéra Petra potěšil poctivý týmový výkon, vadila mu ale zbytečná vyloučení. A také by rád viděl lepší efektivitu v zakončení. "Myslím, že jsme měli dát víc gólů. Měli jsme řadu příležitostí ke skórování, které jsme neproměnili. Musíme se zlepšit v práci před brankou, stínění brankáři, tečích i dorážkách," uvedl Petr.

Čeští mladíci byli od začátku aktivnější a celkově vyhráli na střely na branku 40:19. Jen v úvodním dějství vyslali na německou branku 15 ran, zatímco Suchánek v brankovišti Petrova výběru si připsal jen šest zákroků. Těsně před přestávkou však svůj tým zásadní měrou podržel, když proti němu v sólovém úniku neuspěl Thomas Heigl.

Ve druhé dvacetiminutovce byla herní převaha Čechů ještě o něco výraznější (na střely 15:2), dokázali ji navíc promítnout do skóre. Uklidnění přinesl Pajerův vedoucí gól už po 49 sekundách po parádní přesilovkové souhře, kterou zakončil z kruhu ranou bez přípravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmnáctka porazila na MS Německo

Šanci na zvýšení měl ve 26. minutě Kos, ale brankář Quapp byl proti. Ve 36. minutě už však po skvělém napadání zvýšil v oslabení Szturc. Během třetí části český tým především pozorně hlídal dvoubrankový náskok, ale přidal i důležitý třetí gól. V 50. minutě se opřel na kruhu při početní výhodě do puku Ryšavý a ranou z první přidal třetí gól.

Vzápětí mohl ještě koncovku zdramatizovat Feist, trestné střílení po Pinkasově faulu ale neproměnil, puk mu utekl z hole. Suchánek přesto přišel o čisté konto, když ho v 56. minutě překonal Proske.

"Z mého pohledu to byl pro nás velmi důležitý zápas. Vyhráli jsme ho, což je první dobrý krok v turnaji. Hráli jsme dobře v útoku, ale stejně dobře jsme se vraceli i do obrany," pochvaloval si kapitán Jakub Šedivý.

Druhé utkání skupiny mezi domácími Američany a hokejisty Ruska nabídlo velkou gólovou přestřelku. Zpočátku vše vypadalo na jasnou záležitost týmu USA, který vedl ve 25. minutě už 5:1, jenže Rusům se podařilo zápas otočit a zvítězili 7:6 v prodloužení. Ve skupině A v Planu obhájci titulu z roku 2019 Švédové porazili Bělorusko 5:1 a Švýcaři si poradili s Lotyšskem (4:2).

ČR - Německo 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Pajer (Kos, Brabenec), 36. Szturc, 50. Ryšavý (Moravec, Hamara) – 56. Proske (Klein, N. Heigl). Rozhodčí: Judakov (Rus.), Schlittenhardt - Briganti (oba USA), Zunde (Lot.). Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1400.

Sestava ČR: Suchánek - Moravec, Jiříček, Pinkas, Svozil, Šedivý, Hamara, Ticháček - Marcel, Szturc, Chmelař - Marha, Brabenec, Kos - Ryšavý, Altrichter, Moravec - D. Skuhrovec, Kulich, Slavíček - Pajer. Trenéři: Jakub Petr, Tomáš Martinec a Radim Skuhrovec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články