Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Hradečtí si poradili s Grenoblem i podruhé, domácí triumf řídil Pavlík

Hradec Králové porazil v Lize mistrů Grenoble 3:2 a připsal si druhé vítězství v základní skupině G. Dvěma góly a asistencí se na výhře nad úřadujícím francouzským šampionem podílel útočník Radovan Pavlík.

Hokejisté Hradce Králové slaví v Lize mistrů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec Králové nastoupil proti Grenoblu po pěti dnech. Na rozdíl od prvního vzájemného duelu šel do vedení nejprve francouzský tým, jehož branku opět hájil Štěpánek. Po šesti minutách se ujala střela Champagna, který v přesilovce nachytal domácího gólmana Růžičku. Viditelně aktivnější Hradec se naopak v početních výhodách trápil, až v jedné dokonce pustil do úniku Fabreho. Růžička zasáhl.

I tentokrát ale český zástupce otočil skóre třemi zásahy ve druhé části. O pozornost před startem extraligové sezony si řekl hlavně Radovan Pavlík. Navrátilec z brněnské Komety precizně zakončil dvě z nejpohlednějších akcí zápasu, mezitím prošla za brankáře Štěpánka i Okuliarova střela od modré čáry. Druhý a třetí gól od sebe dělilo jen 36 sekund.

Český gólman ve službách francouzského mistra navíc vinou spoluhráče schytal od Pavlíka i tvrdou ránu, z níž se pět minut oklepával. Střídání však odmítl a po debatě s lékařem nastoupil i do třetí třetiny. Jeho tým v ní zase ožil a na drama zadělal Deschamps, jenž využil další přesilovku Grenoblu.

Hosté ale na vyrovnání nedosáhli, po Kalinově střele naopak musel zachránit překonaného Štěpánka na brankové čáře obránce Hardy. Grenoble nevyužil ani zesílenou power-play šesti proti čtyřem a zůstává bez bodu, naopak Východočeši si v sobotu zahrají znovu na domácím ledě o první místo ve skupině se švédskou Frölundou.

"Chtěli jsme mít výborný nástup a zaskočit Grenoble, ale dostali jsme gól a celou první třetinu jsme neměli takový pohyb, abychom si vytvářeli šance a dostali soupeře pod tlak. O výsledku rozhodla druhá třetina, která nám vyšla skvěle. Stejně jako v Grenoblu jsme dali tři góly a zápas otočili. Zkomplikovali jsme si ho ale naší hrou v přesilovkách, které jsme nevyužili, a naopak jsme dostali dva góly v oslabeních," řekl trenér domácích Tomáš Martinec.

Utkání skupiny G hokejové Ligy mistrů:

Mountfield Hradec Králové - Grenoble 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. R. Pavlík (Štohanzl, Okuliar), 31. Okuliar, 32. R. Pavlík (Kevin Klíma) - 7. Champagne (Fabre), 46. Deschamps (Nehring, S. Treille). Rozhodčí: Soos (Maď.), Jeřábek - Rampír, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2424.

Sestava Hradce Králové: J. Růžička - Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel - Lev, Cingel, Smoleňák - Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Pajer, Štohanzl, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články