Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta padla v Lize mistrů i podruhé, Třinec si odvezl z ledu Skelleftey bod

Třinec dokázal ve druhém zápase v Lize mistrů smazat dvoubrankové manko na ledě švédské Skelleftey, nakonec však prohrál 2:3 v prodloužení. Utkání skupiny H rozhodl v 64. minutě Jonathan Jonsson. Gólem a asistencí se na bodovém zisku českého mistra podílel Miloš Roman. Sparta naopak na první bod stále čeká, po úvodní porážce s Aalborgem nestačila ani na Luleu a doma prohrála 2:3.

Marko Daňo v dresu Třince v Lize mistrů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Klíčovými postavami utkání mezi Skellefteou a Třincem byli dlouho brankáři, domácí Lindvall i hostující Kacetl udrželi v první i druhé třetině čisté konto. Oba si připsali řadu výborných zákroků. Lindvall si poradil například s pokusy Chmielewského nebo Lyszczarczyka, Kacetl zlikvidoval šance Lundberga nebo Hugga.

Bezbrankový stav se změnil až ve 42. minutě, kdy Olsson překonal Kacetla střelou od modré čáry. O dvě minuty později vedli domácí již 2:0, když se prosadil Hugg.

Oceláři mohli snížit v přesilové hře, Seveřané se ve čtyřech ubránili, ale minutu po návratu Nilssona na led se po přečíslení tři na dva přesně trefil Růžička. V 55. minutě nastřelil Vrána tyč a následně mohla hned několikrát Skelleftea rozhodnout. Kacetl však svůj tým podržel. I díky tomu mohl při power-play Roman vyrovnat.

V prodloužení se do brejku dostal Jonsson a rozhodl. Kacetl sice jeho pokus nejprve vyrazil, jenže pak se puk odrazil za jeho záda.

Sparta v pátek doma prohrála s dánským Aalborgem 2:3, stejným výsledkem padla i ve druhém zápase letošní Ligy mistrů. Hned na začátku sice Gustaf Thorell trefil tyč, ale jinak měli více ze hry hosté. V 5. minutě se Lulea dostala do vedení, když Emanuelsson připravil gólovou šanci pro Tyrväinena. Další šance Seveřanů zlikvidoval brankář Kořenář.

Ve druhé třetině si Pražané vypracovali několik slibných šancí, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Proti Kořenářovi se neprosadil z brejku Shinnimin. I díky tomu mohla Sparta ve 46. minutě vyrovnat, když na konci pohledné kombinace byl Buchtele.

V 51. minutě ale hosté opět vedli. Fröberg tečoval Själinovu střelu na hranici hry vysokou hokejkou, rozhodčí však po kontrole u videa gól Luley uznali. Sparta se snažila vyrovnat, jenže při špatně sehrané power-play inkasovala potřetí. Na porážce domácích nic nezměnil ani Formanův gól v čase 59:57.

Hokejová Liga mistrů:

Skelleftea AIK - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Olsson (Granberg, Lindström), 45. Hugg (Salomonsson), 64. Jonsson (Hugg) - 49. M. Růžička (P. Vrána, M. Roman), 60. M. Roman (Voženílek, Svačina). Rozhodčí: Kova (Fin.), Björk - Yletyinen, Persson (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 2172.

Sestava Třince: Kacetl - Marinčin, Doudera, Ročák, Čukste, Jeřábek, Zahradníček, Zeleňák - M. Růžička, P. Vrána, M. Roman - Svačina, L. Hudáček, Daňo - Kurovský, Voženílek, Chmielewski - Dravecký, Lyszczarczyk, Hrehorčák. Trenér: Moták.

HC Sparta Praha - Lulea 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 46. Buchtele (Safin, E. Thorell), 60. Forman (Buchtele, Konečný) - 5. Tyrväinen (Emanuelsson), 51. Fröberg (Själin, Rask), 59. Engsund (Brännström, Tyrväinen). Rozhodčí: Buss (Lot.), Jeřábek - Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4427.

Sestava Sparty: Kořenář - Jurčina, Moravčík, Graňák, Polášek, M. Jandus, Němeček - Řepík, Horák, Sobotka - D. Kaše, G. Thorell, E. Thorell - Forman, Přibyl, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Safin. Trenér: Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články