Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec Králové uspěl v Grenoblu a zapsal v Lize mistrů první vítězství

Premiérovou výhru v Lize mistrů zaznamenali hokejisté Hradce Králové. Po čtvrteční porážce s Frölundou totiž loupili v Grenoblu výsledkem 4:3. Východočeši se proti úřadujícímu francouzskému mistrovi třikrát střelecky prosadili ve druhé třetině.

Jednomu z trojice českých extraligových zástupců v soutěži se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po devíti sekundách překonal brankáře Štěpánka, působícího druhou sezonu ve francouzském klubu, Lev.

Druhý gól mohli přidat Cingel se Lvem, krajana však nepřekonali a Grenoble vyrovnal. Za Kiviahovými zády skončila zřejmě tečovaná střela Rouhiainena. Finský gólman si poté poradil s šancí Deschampse, ale ve 13. minutě jej překonal Treille, jemuž byla připsána i první branka domácích.

Ve druhé třetině Východočeši zápas otočili. Perret trefil ještě tyč, ve 35. minutě se ale po Blainově střele prosadil Štohanzl. Klíčové momenty přišly v poslední minutě druhé části. Hosté sice nevyužili přesilovou hru, ale po jejím skončení se dočkal gólu Blain a pět sekund před odchodem do kabin se prosadil tečí kapitán Smoleňák.

Hokejisté Grenoblu dokázali v závěrečné dvacetiminutovce utkání zdramatizovat. Ve 46. minutě snížil na 3:4 Fleury, vyrovnat však domácí nedokázali ani v závěrečné power-play a v LM podruhé prohráli. Ve čtvrtek doma podlehli Eisbärenu Berlín 2:8.

Grenoble - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. S. Treille (Rouhiainen, Champagne), 13. S. Treille, 6. Fleury (Fabre) - 1. Lev (Kalina), 35. Štohanzl, 40. Blain (Zachar), 40. Smoleňák (McCormack). Rozhodčí: Rezek (Slovin.), Dehaen - Debuche, Constantineau (všichni Fr.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3857.

Hradec Králové: Kiviaho - Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík, Jank, McCormack, Rymsha, Gaspar - Smoleňák, Cingel, Lev - R. Pavlík, Zachar, Okuliar - Perret, Kevin Klíma, Ščerbak - P. Moravec, Štohanzl, Pajer. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články