Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kysela se omluvil Zlínu, zároveň by čekal omluvu od rozhodčího Poláka

Litvínov - Generální manažer Litvínova Robert Kysela se omluvil vedení zlínských hokejistů za prohlášení, která od něho zazněla v médiích po vzájemném utkání, jež oba týmy před týdnem sehrály. Především však svá vyjádření uvedl na pravou míru a zdůraznil, že slova o korupci byla zkreslena. I nadále však zastává názor, že výkon rozhodčího Romana Poláka v daném duelu byl katastrofální a nemá v plánu se mu omlouvat. Omluvu by prý čekal spíše opačným směrem.

Robert Kysela
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Velmi mě mrzí, že vlivem hrubého zkreslení mých slov ze strany některých médií došlo k situaci, že klub HC PSG Zlín začal být mediálně spojován s podezřením z nekalého ovlivňování utkání," uvedl Kysela. Sám za sebe rovněž uznal nevhodnost zvolených slov, jež použil v médiích ve spojení se zlínským klubem a extraligou.

"Uvědomuji si, že člověk mého postavení musí více vážit použitá slova při mediálních vystoupeních, neboť v jejich interpretaci hrozí vždy nebezpečí následného ovlivnění veřejného mínění nesprávným směrem," připustil Kysela. Zlín, který přes manko 2:5 zvítězil v inkriminovaném utkání 6:5 v prodloužení, jeho omluvu, která zazněla již na středeční valné hromadě Asociace profesionálních klubů, přijal.

"Zlínští funkcionáři mi dali za pravdu, že jsem je z ničeho neosočil, když jsem vše uvedl na pravou míru a viděli ode mě všechny podklady. Napsal jsem jim to i s tím dnešním prohlášením a není důvod, aby mezi námi nebyly do budoucna i nadále seriózní vztahy," řekl Kysela.

Vše odstartoval rozhovor pro Hokej den poté, v němž kritizoval výkon sudích s tím, že jednoznačně ovlivnili konečný výsledek v neprospěch Litvínova. "Dále jsem konstatoval, že dostávám spoustu e-mailů a SMS zpráv od fanoušků, ve kterých hodnotí výkon fanoušků ještě kritičtěji, že tento stav hraničí až s korupčním jednáním," napsal v prohlášení Kysela.

"Nicméně následně došlo v pořadu Hokej den poté ústy redaktorky ČT ke zkreslení mých slov zejména v souvislosti s HC PSG Zlín a strhla se ona nepříjemná vlna mediálních vystoupení. Konstatuji, že jsem neřekl na adresu PSG Zlín ani jeho činovníků, že se dopustili nějakého korupčního jednání, aby ovlivnili výsledek utkání," uvedl Kysela. "Takovou interpretaci mých slov považuji za zkreslenou. Toto připustili i zástupci České televize," doplnil.

Omluvu z jeho úst očekává také sudí Polák, jak ve čtvrtek veřejně avizoval. Kysela však nic takového v úmyslu nemá. "Měl by se omluvit on Litvínovu a ne já jemu. Beru to jako nerelevantní žádost. Podle mého on náš klub poškodil, protože ten jeho výkon byl tristní a špatný. Vůbec nechápu, za co bych se měl omluvit," řekl Kysela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články