Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kysela mírní ostré výroky, rozhodčí Polák požaduje rychlou omluvu

Praha - Generální manažer hokejistů Litvínova Robert Kysela své minulé ostré výroky mírní. V reakci na své výroky o počínání sudích při utkání ve Zlíně na středečním zasedání valné hromady Asociace profesionálních klubů (APK) uznal, že zvolil "nešťastná slova". S vedením obhájců mistrovského titulu je v kontaktu a chystá se klubu zaslat své vysvětlení s omluvou. Tu od něho požaduje i osočený sudí Roman Polák.

Robert Kysela
zdroj: ČTK autor: Miroslav Rada

Litvínov opouštěl v pátek po porážce 5:6 v prodloužení Zlín hodně rozezlený a s pocity křivdy, která pramenila z dojmu, že rozhodčí Polák chtěl Severočechy úmyslně poškodit. Kysela se vyjádřil i v souvislosti s možnou korupcí. Na zasedání APK však ujistil, že nechtěl osočit zlínský klub z korupčního jednání.

"Jsme domluveni na nějakém dalším postupu, tak bych to nechtěl teď dopředu nějak více rozebírat. Každopádně zítra ráno uvedu na pravou míru, jak to bylo. A domluvili jsme se i na tom, že to vše pošlu panu Kamasovi (jednatel a člen prezídia PSG Zlín)," řekl Kysela na dotaz, zda se Zlínu během středečního zasedání omluvil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kysela popírá, že by někoho nařkl z korupce

Stále visí nad Kyselou hrozba pokuty

S krátkým odstupem si klub na výkon hlavních rozhodčích Poláka a Roberta Čecha plus čárových Jaromíra Bryšky a Přemysla Skopala oficiálně stěžoval. Kysela má však za výroky do médií nad sebou nadále hrozbu pokuty v minimální výši 50 tisíc korun za znevážení a poškození dobrého jména soutěže. To je v kompetenci ředitele extraligy Josefa Řezníčka, jenž na základě dostupných podkladů rozhodne o případném Kyselově provinění proti řádům ČSLH. "Shodli jsme se na tom, že to jeho vyjádření bylo nevhodné a explodující," komentoval Řezníček.

Diskuse s rozhodčím má vést pouze kapitán či asistent

Rozhodčí byli v souvislosti s celkovým vývojem atmosféry v extralize požádáni Řezníčkem o striktní dodržování pravidla 28, které pojednává o povolených diskusích hráčů a rozhodčích. Těch se může zúčastnit pouze kapitán či asistent, a to jen v případě, je-li na ledě a není-li potrestán. Z hráčské lavice může přijet za rozhodčím pouze na vyzvání, zároveň nesmí protestovat proti vyloučení.

"Robert Kysela k tomu podal velmi podrobné vysvětlení a došlo tam i k nějaké výměně názorů. Co já vím, tak to bylo i s ohledem na nějakou omluvu, ale to je už mezi Robertem Kyselou a Zlínem. Na případné udělení pokuty to nemá vliv. My se na to musíme podívat s ohledem na to, co nám řády povolí a nepovolí. Pokud shledáme, že došlo k provinění, pokutu udělíme," dodal Řezníček. Celou kauzu chce mít co nejrychleji uzavřenou.

Pro Poláka je Kyselovo jednání "naprosto neakceptovatelné"

Kromě samotné extraligy se cítí Kyselovým vyjádřením do médií poškozen i sudí Roman Polák a vyzval jej ke zveřejnění omluvy, jinak se chystá kauzu řešit i soudně. Zdůraznil v něm, že Kyselovo jednání je pro něj "naprosto neakceptovatelné", proto ho nemůže ignorovat. "Vyjádření považuji za zcela nepřiměřenou kritiku a zásah do mé osobnosti, a to především v souvislosti se spojením mého jména s úmyslem ovlivnit zápas mezi Zlínem a Litvínovem a dokonce s případnou korupcí," napsal Polák Kyselovi. Omluvu požaduje ve lhůtě sedmi dnů.

Z prohlášení rozhodčího Poláka:

"Rozhodování v zápase jsem prováděl při svém nejlepším vědomí a svědomí zcela v duchu fair play. Pokud jsem se dopustil nějaké chyby, je pro tyto záležitosti zřízena příslušná komise, která posuzuje jednotlivé výkony rozhodčích."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články