Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa dostala pokutu za chování fanoušků, sankci zaplatí i Vsetín a Kladno

Disciplinární komise extraligy potrestala Kometu Brno pokutou 5000 korun za opakované urážky na adresu hokejistů hostující Sparty v průběhu úterní dohrávky 6. kola. Finančním postihem ve stejné výši, ale dvakrát za různé prohřešky, byl potrestán Vsetín. Sankci od disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje dostalo i Kladno.

Slavící fanoušci Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úřadujícího mistra přišlo draho opakované vulgární skandování příznivců Komety na adresu sparťanů, ale také rozhodčích. Podle předsedy komise Karla Holého tak došlo k jednoznačnému naplnění bodu disciplinárního řádu ohledně nesportovního chování příznivců klubu vůči účastníkům utkání.

O celkem 10 000 korun přijde prvoligový Vsetín. Klub, který v minulosti vládl extralize a je prvoligovým nováčkem, musí zaplatit za použití pyrotechniky při zápase na ledě Kladna 16. září a také za vhození předmětu na hrací plochu během duelu proti Přerovu 20. září. Na střídačce jím byl zasažen do oblasti hlavy asistent trenéra hostujícího mužstva.

V tentýž den se provinili ale i fanoušci Kladna, jež se představilo v Třebíči. Také oni ve svém sektoru odpálili zakázanou pyrotechniku. Středočeský klub byl proto potrestán pokutou ve výši 5000 korun. Pokuty odpovídají současnému trendu.

Zástupci českého hokeje dali před startem sezony jasně najevo, že chtějí pracovat na zvýšení návštěvnosti a zároveň se zaměří na to, aby z hledišť zmizela agresivita, neslušné skandování a zakázaná pyrotechnika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články