Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno ztrácí na postup už devět bodů, propadlo v Boleslavi

Mladá Boleslav  Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 7. kole baráže o extraligu Kladno 6:2 a udrželi první místo o skóre před Olomoucí. Bruslařský klub navíc unikl třetímu Chomutovu na rozdíl pěti bodů a Rytíři po prohře ztrácejí pět utkání před koncem na postupovou druhou pozici už devět bodů.

Sport
zdroj: ČT4

Do mladoboleslavské sestavy se po dvouzápasové přestávce vrátil obránce Toman a proti svému bývalému klubu se v osmé minutě výrazně přičinil o otevření skóre. Do jeho přesilovkové střely od modré čáry se před bránou vložil Mikulík, tečovaný puk přeletěl gólmana Cháberu a skončil v jeho brance. O pět minut později se další bývalý kladenský hráč Látal nechtěně mohl přičinit o vyrovnání.

Po jeho hrubce v boleslavském obranném pásmu se před Valenta dostal Růžička, ale nezakončil přesně. Pak už se Látalovi dařilo a podepsal se pod všechny góly druhé třetiny. Ve 22. minutě se po dlouhé přihrávce Žabky dostal za kladenskou obranu a sólo zakončil mezi Cháberovy betony. Po polovině zápasu Látal přihrál na modré čáře Starému, při jehož střele měl kladenský brankář zakrytý výhled a u pravé tyče nedokázal zasáhnout.

Povedenou pasáž domácích pak zakončil Látal v 35. minutě asistencí u Musilova gólu na 4:0, po kterém Chábera opustil kladenskou bránu a nahradil ho Cikánek. Kladenské naděje oživil v 45. minutě Dalecký, jenž se dostal do úniku a navzdory faulu skóroval. V 54. minutě navíc přesilovkovou trefou do poloprázdné brány snížil Havlíček na 2:4.

Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby Rytíři odvolali brankáře, ale ztratili puk, Klimenta ujížděl k prázdné brance, ale kvůli faulu nemohl zakončit. Rozhodčí posoudili situaci jako technický gól, který byl v oficiálním zápisu připsán Klimentovi. Skóre završil gólem na 6:2 po přečíslení tří na jednoho Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 7. kola baráže Mladá Boleslav - Kladno

BK Mladá Boleslav – Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Mikulík (Toman, D. Výborný), 22. M. Látal (Žabka, Bohunický), 32. Starý (M. Látal), 35. Musil (M. Látal, Bohunický), 58. Klimenta (technický gól), 60. Lenc (Broš, Klimenta)  45. Dalecký (T. Kaberle, Eberle), 54. Havlíček (Patera, M. Hořava). Rozhodčí: Lacina, Minář  Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3 980.

Mladá Boleslav: Valent  Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka – Pabiška, D. Výborný, Mikulík  Klimenta, Broš, Jarůšek  Starý, Musil, M. Látal  Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Kladno: Chábera (35. Cikánek)  Kolářík, T. Kaberle, Gutwald, P. Hořava, Majeský, David Růžička  Tenkrát, Machač, M. Hořava  Zagrapan, Dragoun, Kuchler  Dalecký, Patera, Eberle  Strnad, Havlíček, Bajaruns  Šilhavý. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Jiří Čelanský (Kladno): "Předvedli jsme pouze deset minut, což nemohlo stačit. Na našich hráčích nebyla vidět snaha rvát se o záchranu, ale teď se mi těžko hledají slova. Dostali jsme se do strašně těžké situace, záchrana je jen v říši snů. Musíme v sobě najít vše, co máme, a ještě se o to porvat."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme dvě výborné třetiny, ale pak nás zasáhl výpadek a soupeř se za deset minut dostal zpátky do zápasu. Jsme rádi, že jsme ho zvládli dotáhnout k vítězství. Mužstvo i diváci si zaslouží absolutorium, jsme spokojení. Nechceme se ale upínat k tomu, že máme nějaký náskok."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články