Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kladno předvedlo proti Olomouci velký obrat, v nájezdech rozhodl Hořava

Kladno – Ještě v šestatřicáté minutě prohrávali na vlastním ledě s Olomoucí 1:4. Pak však hokejisté Kladna předvedli velkolepý obrat a nakonec utkání baráže o extraligu ovládli 5:4 po samostatných nájezdech. Rytíři si tak udrželi reálnou naději na setrvání v soutěži.

Radost hokejistů Kladna
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Olomoucký trenér Fiala, který celou svoji hráčskou kariéru strávil právě v Kladně, překvapil domácí nasazením Halásze do branky, čímž poprvé porušil pravidlo týkající se pravidelného střídání gólmanů.

Rytíři začali aktivně. K dobru měli i dvě přesilové hry, ale prakticky neohrozili branku hostů. Hanáci potvrzovali své přednosti - výbornou defenzivu a rychlý přechod do útoku. Tato zbraň jim přinesla i první úspěch v závěru úvodní části, když svůj první gól v baráži vstřelil exkladenský Diviš.

Hned na začátku druhé třetiny přišla jedinečná šance domácích vyrovnat, ale Eberle s Daleckým ji nevyužili. Brzy následoval trest. Moravané prokázali svůj důraz před kladenskou brankou a obránce Staněk zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Kladno srazil gól ještě více do kolen. A když ve 26. minutě Herman ukázkovým blafákem zvýšil na 3:0, zdálo se být rozhodnuto.

V polovině duelu sice Kaberle zezadu nahodil puk na záda olomouckého gólmana a odtud puk spadl do sítě, ovšem hosté se brzy oklepali a z dalšího brejku jim tříbrankový náskok vrátil Kucharczyk. Kladenskou naději vykřesala 104 sekund dlouhá početní výhoda dvou hráčů navíc. V ní se v závěru druhé dvacetiminutovky prosadil brzy Růžička a snížil na 2:4.

Hned po návratu z kabin mohla Olomouc definitivně rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale dvojice Ostřížek - Houdek nepřekonala brankáře Cháberu. Tentokrát se "nedáš - dostaneš" odehrálo na druhé straně: Růžička se dostal k puku a procedil ho za brankovou čáru. Ve 49. minutě potom Eberle dokonce vyrovnal a začalo se prakticky od nuly. S tím rozdílem, že Halásze nahradil v hostující brance Vošvrda.

Ve zbytku zápasu a ani v následném prodloužení již branka nepadla. Rozhodnout tak musely nájezdy. Olomoucký Ostřížek prokázal hned v úvodní sérii šikovné ruce, ale Kladno znovu zachránil Růžička, který jakožto třetí exekutor z řad Rytířů musel proměnit a golfovým úderem prostřelil Vošvrdu. Dva body naděje nakonec pro Kladno zachránil Miloslav Hořava, po němž odvracel prohru Ostřížek, jenže podruhé už úspěšný nebyl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z barážového utkání Kladno - Olomouc

Rytíři Kladno - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. T. Kaberle (Dalecký), 38. David Růžička (T. Kaberle, Patera), 44. David Růžička (Tenkrát, Majeský), 49. Eberle (Patera), rozhodující nájezd M. Hořava - 18. Diviš (Pekr, Vodný), 23. Staněk (J. Knotek), 26. Herman (Rác), 36. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 2 858.

Kladno: Chábera - Kolářík, T. Kaberle, L. Procházka, P. Hořava, David Růžička, Majeský - Tenkrát, Machač, M. Hořava - Kuchler, Dragoun, Zagrapan - Dalecký, Patera, Eberle - Bajaruns, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Olomouc: Halász (49. Vošvrda) - Cartelli, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk, Bartoň, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Pekr, Rác, Vodný - Marosz, J. Knotek, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Josef Zajíc (Kladno): "Zaspali jsme začátek, který se nám vůbec nepovedl. Nakonec musíme být rádi, že jsme dokázali velice nepříznivý vývoj obrátit, a zachovat si tak šanci na udržení v soutěži v dalším průběhu baráže. Pokud se týká obránce Růžičky, je to určitě náš klíčový hráč, který by pro tým a následně pro Kladno udělal maximum. Domnívám se, že pokud chceme pro Kladno zachránit extraligu, musíme získat přibližně dvacet bodů."

Jiří Dopita (Olomouc): "Dali jsem dva první šťastné góly a za stavu 3:0 a 4:1 jsme se nechali až příliš ukolébat, zbytečně jsme se zatáhli do defenzivy. Když jsme jeli na Kladno, tak bychom za bod byli šťastní, ale teď jsem trochu rozpolcený. Kdo bude chytat v příštím zápase v Olomouci, to se rozhodneme teprve zítra. I já si myslím, že na postup bude potřeba zisk dvaceti až jednadvaceti bodů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články