Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nová výzva, stejná hala. Pöpperle startuje za Lev

Praha - S novým klubem, ale v důvěrně známém prostředí, načal letní přípravu na novou hokejovou sezonu brankář Tomáš Pöpperle. Kádr Lva Praha, jež se chystá na vstup do KHL, posílil z pražské Sparty. Právě v hale extraligového celku našel Lev své zázemí a domácí prostředí pro zápasy Kontinentální ligy.

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

"Halu znám z těch kluků, co jsou tady, zřejmě asi nejlépe," přitakal sedmadvacetiletý gólman v rozhovoru s novináři krátce po té, co bylo hráčům na prvním srazu oficiálně představeno vedení a realizační tým včetně koučů Josefa Jandače s asistenty Jiřím Kalousem a Vitalijem Karamnovem.

"Je to moje domácí hala a jsem doma, byť budu hrát trošku jinou soutěž. Puk je ovšem všude stejný a vždycky ho musím chytit. Ale znalost prostředí je určitě dobrá," pochvaloval si Pöpperle, jehož kolegou v brankovišti bude o téměř rok a půl starší Kanaďan Drew MacIntyre.

"Těším se, je to zase něco nového, nová výzva, nový impulz. Když dostane člověk nový impulz, tak se na to těší a je to zase nějaký krok dopředu," prohlásil Pöpperle, jemuž se sešlo více možností na angažmá, ale i kvůli rodině nechtěl čekat s rozhodnutím zbytečně dlouho. "Vyhrálo určitě to, že jsem doma, bude se tu hrát KHL a podmínky byly také dobré."

Jak se bude dařit nově vznikajícímu týmu, nechtěl gólman s reprezentačními zkušenostmi předjímat. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Všichni jsou tu noví, od vedení až po všechny hráče. Musíme to dát do kupy, aby si vše sedlo, a táhnout za jeden provaz, abychom uhráli nějaký dobrý výsledek a něco tady založili a nebylo to jen na rok, tak jak to bylo třeba v té minulé sezoně," připomněl Pöpperle působení klubu na Slovensku.

Věří, že v mužstvu tvořeném hlavně Čechy a Slováky, bude dobrá parta a i díky ní se podaří dosáhnout úspěchu. "Aby to prostě nebylo o tom, že tu bude každý z jiného státu a každému to bude jedno. Musíme za tím výsledkem jít jako tým," nabádal Pöpperle.

Tomáš Pöpperle: Když se podíváte na soupisku, jsou tu výborní hokejisté. Myslím, že bychom měli hrát výš, než byl tým loni (Poprad). Věřím, že se hokejem budeme také trošku bavit.

Díky tomu, že nevyšel původní záměr hrát v O2 areně, nemusí jakožto sparťan chodit do prostředí, v němž jsou doma slávisté. "Mně to ale bylo už tak nějak jedno. Já věděl, že zůstávám v Praze, do obou hal to mám časově nastejno," řekl s úsměvem Pöpperle.

Zda si díky němu najdou cestu do hlediště i třeba fanoušci Sparty, jejichž byl oblíbencem, nedokázal posoudit. "Nevím, zda zrovna na mě přijdou lidi, protože ta jména jsou tu větší. Ale vůbec ta KHL - věřím, že lidé budou chtít vidět hvězdy, které tu soutěž hrají," myslí si Pöpperle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články