Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pöpperle ovládl brankářské statistiky hokejové extraligy

Praha – Brankářské statistiky základní části hokejové extraligy ovládl suverénně Tomáš Pöpperle. Sedmadvacetiletá opora Sparty se mohla pochlubit nejvyšší úspěšností zákroků 93,52 procenta a nejnižším průměrem 2,02 obdržené branky na zápas. Pöpperle vévodil gólmanům i s 30 vychytanými výhrami a s pěti čistými konty se podělil o prvenství s Jiřím Trvajem z Komety Brno a Slovákem Peterem Hamerlíkem z Třince.

Ilustrační foto

Druhý skončil s úspěšností 93,07 procenta Jan Chábera z Kladna a třetí Luboš Horčička ze Zlína (92,94), který v minulém ročníku při působení v Plzni byl podle úspěšnosti i průměru branek na utkání nejlepším gólmanem nejvyšší soutěže. Podle průměru obsadil druhé místo Marek Pinc z Liberce (2,14) a třetí pozici Horčička (2,23). S 28 výhrami byl druhý Jakub Kovář z Českých Budějovic, který jako jediný gólman nastoupil ve všech 52 zápasech základní části a odchytal 3 061 minut, když třikrát v sezoně střídal. Svůj vlastní rekord z minulé sezony (3 134 minut) ale nepřekonal.

Produktivitu vyhrál liberecký útočník Petr Nedvěd o dva body před Radkem Dudou z Plzně. Čtyřicetiletý Nedvěd si připsal v 49 zápasech 61 bodů za 24 branek a 37 asistencí. Třetí skončil Petr Ton ze Sparty, jenž nasbíral v 52 duelech 58 bodů za 25 tref a 33 asistencí. Kanadské bodování obránců vyhrál Marek Trončinský z Liberce, jenž zaznamenal v 48 duelech 28 bodů za pět branek a 23 přihrávek. O bod méně si připsali druhý Petr Kadlec ze Slavie i třetí Lukáš Zíb z Třince.

Tabulku střelců ovládl Petr Kumstát z Karlových Varů s 27 trefami. O gól předčil útočníka Jana Koláře z Pardubic a o dva Tona. Nedvěd, nejstarší vítěz kanadského bodování v historii, se stal i nejlepším nahrávačem soutěže, o dvě přihrávky před Dudou. Nejproduktivnější hráč i nejlepší střelec minulé sezony Tomáš Vlasák z Plzně v tomto ročníku kvůli zraněním odehrál jen 18 utkání a připsal si 15 bodů za sedm tref a osm asistencí.

Nejproduktivnějším cizincem byl Slovák Marek Hovorka z Kladna, který v 52 zápasech nasbíral 32 bodů za 14 tref a 18 asistencí. Statistikám juniorských hráčů v extralize vládl osmnáctiletý Tomáš Hertl ze Slavie s 25 body za 12 branek a 13 přihrávek z 38 duelů. O sedm bodů méně nasbíral Petr Holík ze Zlína a další mladíci se v nejvyšší soutěži bodově prakticky neprosazovali.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl s 23 kladnými body pardubický útočník Jan Kolář, druzí skončili s 22 plusovými body jeho jmenovec a spoluhráč obránce Jan Kolář a sparťan Ton. Nejhorší bilanci měl s 18 zápornými body kladenský kapitán Pavel Patera, druhý byl s 15 minusovými body další útočník Lukáš Pabiška z Mladé Boleslavi.

Nejtrestanějším hráčem se stal se 155 minutami vítkovický obránce Marek Malík, který si tento počet připsal v 48 zápasech. Druhému Davidu Štichovi z Liberce stačilo na 154 trestných minut jen 31 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články