Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kempný k nominaci na SP: Byl jsem šťastný, dojatý a vděčný

Omsk - Když budoucí trenér hokejové reprezentace Josef Jandač ve středu v podvečer oznámil, že do základní nominace na Světový pohár překvapivě zařadil i obránce Michala Kempného z Omsku, pětadvacetiletý bek už o tom den věděl. Generální manažer týmu Martin Ručinský jej totiž informoval s denním předstihem. "Určitě jsem neočekával, že bych se mohl do první nominace dostat. Byl jsem překvapený. A první pocity? Byl jsem šťastný, dojatý a hrozně moc vděčný," řekl Kempný.

Michal Kempný
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

I kvůli pětihodinovému posunu mezi Prahou a Omskem nominaci on-line nikde nesledoval. "Věděl jsem, že bude tisková konference, ale koukal jsem na film. Až poté mi začalo psát moc lidí," přiznal obránce Avangardu Omsk. Následně si prohlédl i celý šestnáctičlenný seznam nominovaných hráčů, ve kterém je i jeho klubový spoluhráč Vladimír Sobotka. "Psali jsme si spolu hned v úterý," prozradil.

Světový pohár se v září uskuteční poprvé od roku 2004 a Kempný si dobře uvědomuje, o jak důležitou akci půjde. "Je to prestižní turnaj, který je hrozně moc sledovaný, určitě to bude svátek hokeje. Jsem vděčný, že mezi hráči, kteří se na něm představí, mohu být," podotkl rodák z Hodonína.

Michal Kempný
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Pro Kempného pokračuje nominací na SP úspěšný vzestup kariéry. V minulé sezoně se poprvé probojoval do reprezentace a teď se může těšit na zápasy v zámoří. "Nevím, jestli je to sen. Člověk ale samozřejmě přemýšlí nad tím, že se vše začalo ubírat správným směrem, a jsem rád, že to je nyní tak, jak to je. Hokej dělám právě kvůli tomuhle a celou dobu jsem se na sobě snažil pracovat, aby se dostavily výsledky," řekl.

Kouč Jandač při oznámení nominace poukázal i na to, že Kempnému může start na poháru pomoci do NHL. Bývalý hráč Komety Brno nezastírá, že by si v elitní kanadsko-americké soutěži jednou rád zahrál. "Na rovinu říkám, že ano. Když bude možnost a šance, tak bych NHL chtěl jednou zkusit. Vše ale řeší agent. Nebudu říkat, že nějaké kontakty nejsou. Teď se ale soustředím na práci v Omsku, kde mám do konce sezony platnou smlouvu," uvedl Kempný.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci na SP jsou tři nováčci a dva hráči z KHL

Ofenzivně laděný bek momentálně nastupuje v Kontinentální lize na velkých evropských kluzištích. Světový pohár se bude hrát na úzkém zámořském ledě, na což ale Kempný zatím nemyslí. "Čas zvyknout si na hřiště bude. Myslím si, že tomu budeme mít přizpůsobené podmínky v přípravě. Navíc hrajeme před turnajem tři přípravné zápasy. Nebude s tím výrazný problém," věří Kempný.

Poprvé jej čeká konfrontace s hvězdami NHL. Loni se sice s reprezentací připravoval na domácí MS, na soupisku se však nakonec nedostal. "Nějaké (hvězdy) už jsem potkal. Samozřejmě, proti Crosbymu jsem ještě nehrál. Respekt tam nějaký bude, ale přehnaný ne," řekl Kempný.

Momentálně se naplno soustředí na play-off KHL. Ambiciózní Omsk zatím jistě postoupil do 2. kola. "Zatím je všechno tak, jak má být. Věřím, že sezonu zakončíme úspěšně a půjdeme v play-off daleko," dodal Kempný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články