Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kaše překonal Rinneho, porážce Anaheimu ale nezabránil

Útočník Ondřej Kaše neodvrátil svým třetím gólem sezony porážku Anaheimu 2:5 v Nashvillu. Hrdinou zápasu se stal Austin Watson, který si připsal první hattrick v soutěži.

Ondřej Kaše (25) slaví se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

Kaše, který vynechal úvodních osmnáct utkání sezony kvůli otřesu mozku, snížil osm sekund před koncem druhé třetiny na 2:3.

Český útočník uspěl v souboji s Pekkou Rinnem, který ovládá brankářské statistiky v úspěšnosti zásahů i průměru inkasovaných branek, a překonal ho střelou nad vyrážečku.

Nashville ale získal ve 43. minutě zpět dvoubrankové vedení a výhru pojistil gólem do prázdné branky Watson.

Americký útočník tím zkompletoval hattrick. Při zranění Kylea Turrise využil toho, že jej trenér Peter Laviolette nasazoval v první a druhé formaci.

"Těší mě, že jsem dostal příležitost a že jsme měli úspěch. Každý hráč chce dávat góly, to všichni rádi děláme. Byla to zábava," uvedl Watson, který si na začátku sezony příliš radost neužil.

Odpykával si osmnáctizápasový trest za domácí násilí, do hry se vrátil teprve před dvěma týdny.

V obraně Anaheimu se objevil poprvé od 21. října Andrej Šustr, kterého klub povolal z farmy. Český zadák strávil na ledě jedenáct minut, připsal si jednu srážku a záporný bod do statistiky +/-.

Nashville vystřídal v čele soutěže Buffalo a o vedení se dělí s Tampou Bay, která porazila New Jersey 5:2.

Lightning položili základ úspěchu v úvodu, protože v desáté minutě vedli o tři góly a v polovině zápasu 5:1. Pod výhru se podepsal Brayden Point dvěma góly a přihrávkou.

Na špatném začátku New Jersey měl podíl i Cory Schneider, který zavinil první změnu skóre. Americký gólman ztratil u zadního mantinelu puk a při návratu si srazil hokejkou do sítě přihrávku Alexe Killorna zpoza branky.

"Zahrál jsem to špatně. Taková věc se může stát nováčkovi, ale ne mně," zlobil se na sebe Schneider, který si nepřipsal výhru v posledních sedmnácti startech.

Devils si ještě dali sami i pátý gól. Sami Vatanen chtěl uklidit puk z předbrankového prostoru do bezpečí, ale zasáhl jej tak nešťastně, že se trefil mezi betony Schneidera.

Tampa Bay opět nastoupila bez Ondřeje Paláta, který si koncem října přivodil ve Vegas zranění při blokování střely. Český útočník už ale začal s tréninky a brzy by měl opět hrát.

David Rittich, který odchytal předchozí čtyři zápasy Calgary, zůstal tentokrát na střídačce. Jeho konkurent Mike Smith podal spolehlivý výkon, kryl 28 střel a dovedl kanadský klub k výhře 6:1 na ledě Arizony.

Po dvou gólech vstřelili Noah Hanifin a Mark Jankowski. Flames dali polovinu branek v oslabení a postupně svůj náskok zvyšovali až na 6:0. Domácí připravili Smithe o čisté konto až v 54. minutě.

"Naše přesilové hry byly otřesné. V posledních pěti šesti utkáních nám vůbec nevycházejí, stojí nás zápasy. Nemáme v nich šťávu, naši nejlepší hráči musí začít hrát. Musíme to napravit," zlobil se trenér Arizony Rick Tocchet.

Jeho protějšek Bill Peters byl z výkonu svého týmu nadšený, i když přišel ve druhé třetině asi o deset minut zápasu, protože ho puk trefil do tváře. Kouč Calgary musel na ošetřovnu, kde mu ránu zašili osmi stehy.

Los Angeles porazilo doma Edmonton 5:2 zejména díky hattricku Dustina Browna. Tři body si připsal také Anže Kopitar (1+2), který ve 45. minutě zlomil nerozhodný stav 2:2. Zbývající dvě branky vstřelili Kings v poslední minutě při power-play. Obě branky hostů dal Alex Chiasson.

Výsledky nedělních utkání NHL:

Arizona - Calgary 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Branky: 54. Keller - 17. a 29. Hanifin, 32. a 45. Jankowski, 8. Monahan, 44. Brodie. Střely na branku: 29:27. Diváci: 12 821. Hvězdy zápasu: 1. Hanifin, 2. Jankowski (oba Calgary), 3. Keller (Arizona).

Tampa Bay - New Jersey 5:2 (4:1, 1:0, 0:1)
Branky: 8. a 29. B. Point, 4. Killorn, 10. T. Johnson, 12. Paquette - 10. Noesen, 46. Bratt. Střely na branku: 35:35. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. B. Point, 2. Kučerov, 3. McDonagh (všichni Tampa Bay).

Nashville - Anaheim 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky: 12., 39. a 59. Watson, 26. Bonino, 43. C. Smith - 23. Henrique, 40. O. Kaše. Střely na branku: 33:19. Diváci: 17 167. Hvězdy zápasu: 1. Watson, 2. Bonino, 3. Sissons (všichni Nashville).

Los Angeles - Edmonton 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 8., 25. a 60. D. Brown, 45. Kopitar, 60. Luff - 14. a 23. Chiasson. Střely na branku: 32:34. Diváci: 17 581. Hvězdy zápasu: 1. Kopitar, 2. D. Brown (oba Los Angeles), 3. Chiasson (Edmonton).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články