Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

K reprezentaci se v pondělí připojí dalších sedm hráčů, pozvánku dostali Jeřábek, Klok i Zábranský

Do přípravy reprezentace na mistrovství světa se připojí od pondělního srazu v Chomutově brankář Petr Kváča, obránci David Sklenička, Lukáš Klok, Libor Zábranský mladší, Jakub Jeřábek a David Jiříček a útočník Jiří Smejkal. V týmu naopak po druhém utkání s Rakušany v Linci skončili brankář Dominik Pavlát, obránci Tomáš Bartejs, David Kvasnička a Radek Kučeřík či útočník Jan Bambula.

Jakub Jeřábek v obranné práci proti Finům
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Zatímco o tom, že řady národního mužstva rozšíří Kváča (Liberec) se Smejkalem (Lahti), informovali zástupci týmu již dříve, až dnes prozradili jména pětice dalších posil.

A Skleničku (Kärpät Oulu), Kloka (Nižněkamsk), Zábranského (Mikkelin Jukurit), Jeřábka (Spartak Moskva) a Jiříčka (Plzeň) mohou do pondělí doplnit ještě i další hráči. Na soupisce českého týmu aktuálně figurují tři brankáři, 10 obránců a 14 útočníků.

V pondělí začne na severu Čech třetí část přípravy, jejímiž vrcholy budou zápasy s Německem. Hrát se bude v Chomutově ve čtvrtek 14. dubna (17:10) a v pátek 15. dubna (15:00).

V dalším týdnu pak pojedou čeští hokejisté k dvěma duelům na Slovensko, kde se představí ve Spišské Nové Vsi (21. dubna) a následně v Trenčíně (23. dubna).

Týden po česko-slovenských derby přijdou na řadu České hry na přelomu dubna a května v Ostravě. Turnaj bude třetím dílem série Euro Hockey Tour, vedle Čechů budou dalšími účastníky Švédsko, Finsko a Rakousko.

O další týden později se uskuteční Švédské hry ve Stockholmu, na kterých Česko, Švédsko a Finsko doplní poprvé Švýcarsko.

Utkání švédského a českého týmu ve čtvrtek 5. května bude součástí oslav 100 let od založení Švédského hokejového svazu. Světový šampionát ve Finsku bude zahájen v pátek 13. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články