Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jalonen: Skvělý týmový hokej v první polovině, pak jsme přestali plnit plán

Podobně jako po předchozích dvou zápasech na střídačce hokejové reprezentace měl i po třetím utkání Euro Hockey Challenge kouč Kari Jalonen řadu důvodů ke spokojenosti, ale viděl i nedostatky. Hodně se mu zamlouval proti Německu především dobrý nástup českého týmu, který si vypracoval do 24. minuty vedení 4:0 a položil tak základ vítězství. Odveta se hraje dnes a od 14:50 ji nabídne ČT sport a ČT sport Plus.

Kari Jalonen na české střídačce
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Měli jsme opravdu hodně dobrý vstup do zápasu, to byl přímo super start. Věci, které jsme pilovali na trénincích, jsme si přenesli i do zápasu. Měli jsme energii, byli jsme rychlí a silní v soubojích. Navíc jsme předváděli skvělý týmový hokej. Tedy v té první polovině zápasu," řekl Jalonen, jenž drží od nástupu k mužstvu zatím stoprocentní bilanci.

Měl také vysvětlení, proč měl výkon klesající tendenci. "Trochu jsme přestali plnit herní plán. I přesto jsme dokázali dát další dva pěkné góly a konečný výsledek je pro mužstvo pozitivní. V šatně panuje dobrá nálada," uvedl Jalonen, který v podobném duchu hodnotil i předchozí souboje s Rakušany.

"Nejsem z toho ale nijak zklamaný, že jsme neodehráli podle našich představ celých šedesát minut," ujistil. "Rozumím tomu, v jaké jsme situaci. Chci si nejdříve naši hru rozebrat zase na videu a pak si to probereme s hráči. V pátek bychom ale chtěli některé věci v naší hře zvládnout líp. Teď o tom však nemůžu říct nic víc, nejdřív se na to opravdu musím podívat," dodal Jalonen.

Sílu Němců v porovnání s Rakušany nechtěl hodnotit. "Nemluvil jsem s jejich koučem Tonim Söderholmem o jeho hráčích. Pořád mají své hráče v šesti nebo osmi týmech, co ještě hrají play-off. Ale my jsme na tom stejně, taky máme v mužstvu spoustu mladíků," konstatoval.

Téměř čtyři tisíce fanoušků musel nadchnout gól Patrika Zdráhala na 5:0 po nádherné individuální akci. "Ale nejen on dal hezký gól, krásné byly třeba i ty od Klapky nebo Holíka. Líbily se mi i naše přesilovky, na které jsme se tento týden na tréninku zaměřili víc než ty minulé. Černoch v ní skóroval. Opravdu bych na naší hře našel spoustu dobrých věcí. Stále jsme ale v procesu, který směřuje k Tampere," připomněl Jalonen, že zásadní je vyladit formu na květnové mistrovství světa.

Zápas nebyl běžným přípravným utkáním. Šlo totiž o jubilejní 2000. duel v historii české a československé reprezentace. "Slyšel jsem o tom," přitakal Jalonen. "Martin Erat (asistent trenéra) mi říkal, že je to pro český hokej speciální den. A zažít 2000. zápas a vyhrát ho je samozřejmě emotivní i pro mě," uvedl Jalonen.

Emotivní musel být i pro Libora Zábranského. Druhý z asistentů měl totiž v sestavě svého syna Libora. "Hrál dobrý zápas. Jak už jsem ale uvedl dříve, Olli Jokinen, jeho trenér v Jukuritu, říkal o mladším Liborovi hodně pozitivních věcí. Odvedl dobrou práci," chválil Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články