Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jalonen: Na nikoho neřvu. Proti Švýcarsku máme šanci ukázat charakter

Výsledek 1:6: hrozivý. Trenér Kari Jalonen: klidný a rozvážný. Tým nabral v duelu s Finskem velké manko, protože udělal až příliš mnoho chyb. Zkušený trenér očekává nápravu v utkání proti Švýcarsku. Přímý přenos vysílá ČT2 a ČT sport Plus od 11:50.

"Byl to svým způsobem ohromující zápas. V první třetině jsme hráli velmi dobrý hokej, ale dostali jsme dva laciné góly. Ještě po tom prvním jsme byli tím týmem, jakým jsme chtěli být, ale tomu druhému už předcházelo příliš mnoho chyb. A z dalších chyb vzešly i další branky. Pak už to vypadalo, že je po zápase," hodnotil po všech stránkách nepovedený zápas s Finskem Jalonen.

Přes hrozivé skóre a nepovedený výkon zůstal i po druhé třetině věrný svým zásadám - na hráče nekřičel. "Já na nikoho neřvu. Nevěřím, že to může fungovat. Není to ani můj styl a ničemu nepomůže, kdybych za stavu 0:6 začal křičet. To nepomůže nikomu," vysvětlil.

"Po druhé třetině jsme s hráči mluvili hlavně o tom, že musíme ukázat charakter, bojovat. Požádal jsem je, aby ukázali bojového ducha a vyhrávali souboje. Protože nevěřím, že můžete zvítězit, pokud nevyhráváte souboje. A ve třetí třetině to bylo vidět. Myslím, že ta už byla z naší strany dobrá. Pokud se však dopustíte tolika chyb jako přede všemi těmi góly, je to složité. A výsledek už všichni znáte," dodal.

Příliš mnoho přečíslení

Měl jasno, z čeho tak velké množství chyb vycházelo. "Dopřáli jsme jim příliš mnoho přečíslení. Ze tří dali góly, kdy otočili hru a šli do rychlého protiútoku. To bylo moc. Musíme to vzít s pokorou a upřímně si přiznat, co bylo špatně. Výsledek musíme uznat, Finsko hrálo dobře, ale využili všechny příležitosti, které měli," prohlásil Jalonen.

Při otázce, co si lze vzít z takové porážky pozitivního, se na chvíli odmlčel. "Určitě z ní nemáme dobrý pocit," přitakal Jalonen. "Máme před sebou ještě jeden zápas proti Švýcarsku. Máme šanci ukázat charakter," ujistil zkušený kouč.

Chystá se více změn

Ideální den neměli ani oba gólmani Petr Kváča a Aleš Stezka, jenž ho po čtvrtém gólu vystřídal. "Nechceme ale házet vinu na brankáře. Tu nese celý tým a my hrajeme všichni společně jako tým. Jistě, také oni měli svou práci, kterou bylo potřeba zvládnout. Byli však stejně jako jiní hráči součástí celého týmu," zdůraznil Jalonen.

Na třetí třetinu trenéři přeskupili složení formací. "Líbil se mi Musil, jak hrál celý zápas. Od něj to bylo pozitivní poselství. Změníme teď sestavu pro ten poslední zápas, možná trochu víc, než jsme plánovali. Ještě si promyslíme, co do zápasu se Švýcary můžeme podniknout," uzavřel Jalonen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články