Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jágr na Světovém poháru? Rozhodně to neodmítl, prozradil Ručinský

Praha - Hvězdný útočník Jaromír Jágr sice již několikrát v průběhu sezony avizoval, že jeho start na zářijovém Světovém poháru nepřipadá v úvahu, a podobné myšlenky vcelku rázně odmítal, ale situace podle všeho nemusí být tak jasná. Generální manažer českého hokejového týmu Martin Ručinský prozradil, že čtyřiačtyřicetiletý tahoun Floridy nabídku zahrát si v Torontu sice zatím nepřijal, ale ani nezamítl.

Ilustrační foto

"Mluvili jsme spolu po telefonu, celou situaci jsme podrobně probírali, já mu řekl svůj názor na to, jestli by měl hrát, neměl hrát, mohl nebo nemohl... Musím říct, že to rozhodně neodmítl; neřekl ani ne, ani jo," přiblížil Ručinský rozhovor dvou velkých postav historie českého hokeje.

"Skončilo to tak, že jsem mu řekl, ať to teď nechá být, že ho tam teď psát nebudeme. Čeká ho finální fáze sezony, tak ať se soustředí s Floridou na play-off. Souhlasil s tím a bylo to zároveň i jeho přání, aby nebyl nominovaný v té první vlně," uvedl Ručinský.

Realizační tým tak bude očekávat Jágrovo rozhodnutí s koncem klubové sezony. "Necháme to na období po sezoně, až odehraje play-off. Uvidíme, jak se bude cítit. Řekl jsem mu, že je to na něm, jak se rozhodne. Je to o tom, jestli bude mít chuť hrát, nebo ji mít nebude," vysvětlil Ručinský.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci na SP jsou tři nováčci a dva hráči z KHL

"Žádným způsobem jsem ho nepřemlouval. Sám bych to neměl rád být vystavovaný do takové pozice, takže jsme to nechali otevřené s tím, že si promluvíme ještě po sezoně. Dáme mu čas, aby věděl, jak se bude cítit. Je to také samozřejmě zásah do jeho letní přípravy," doplnil Ručinský.

Přemlouvat nikoho nehodlá ani hlavní kouč Josef Jandač. Bez ohledu na to, o koho jde. "Už dopředu jsme avizovali, že v první nominaci nebude. Všichni víme, jak Jarda hraje, a budeme čekat na jeho rozhodnutí," řekl Jandač.

Teoreticky ale může nastat případ, že ještě 1. června, kdy je nutné podle reglementu turnaje doplnit do nominace zbývajících sedm hráčů, bude Jágr s Panthers ve hře o Stanley Cup a klubovou sezonu ještě nebude mít uzavřenou. "To nám holt bude muset říct, jak se rozhodl," pousmál se Jandač.

Florida prožívá výbornou sezonu a v jejím průběhu se zařadila k aspirantům na závěrečné boje Stanley Cupu. "Samozřejmě se to může stát. Buď pak řekne 'ano', nebo řekne 'ne', my se podle toho tak i zařídíme. Ale kategorické 'ne' zatím neřekl, trošku ho už taky známe," narážel Jandač na to, že i v minulosti Jágr s rozhodnutím mnohdy dlouze otálel.

Po loňském domácím světovém šampionátu se však zdálo, že byl definitivní tečkou za jeho účinkováním v reprezentačním dresu. "Ani pro něho to není jednoduché. Nechce hazardovat se svým jménem, chce být naprosto připravený. A také si myslím, že si vyzkouší ještě trošičku jiný rychlostní stupeň v play-off a tam bude vidět, jak se mu bude dařit nebo nebude," uzavřel Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články