Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jágr: Hrozně se mi tady líbilo, ale v NHL mi moc zápasů nezbývá

Praha - Hokejový útočník Jaromír Jágr odletěl do zámoří se smíšenými pocity. Působení v Čechách si užíval, ale zároveň si dobře uvědomuje, že s ohledem na svůj věk v NHL už moc zápasů v kariéře neodehraje. Působení v týmu Dallas Stars pro něho bude krokem do neznáma, neboť v Západní konferenci slavné soutěže dosud nehrál.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Smíšené pocity, přesně tak bych to nazval. Hrozně moc se mi tady líbilo a myslím, že jsme (s Kladnem) hráli docela hezký hokej a chodili na nás diváci. Ale na druhou stranu si uvědomuju, že moc zápasů v NHL už mi nezbývá," řekl Jágr před ranním odletem.

"I proto jsem rád, že se nakonec domluvili a alespoň těch 48 zápasů odehraju, pokud se nezraním," doplnil čtyřicetiletý útočník.

Jaromír Jágr:

"Zatím ty minusy trochu převažují. Nebude to pro mě jednoduché, ale nemá cenu si stěžovat. Jsou v životě horší věci, navíc už mám něco za sebou."

Zdroj: Deník Sport

Přesně takový počet zápasů odehrál Jágr i při výluce v sezoně 1994/95 a stihl během nich v dresu Pittsburghu posbírat 70 kanadských bodů za 32 gólů a 38 asistencí, což mu vyneslo cenu Arta Rosse pro vítěze kanadského bodování. "No jo, ale to mi bylo dvaadvacet, to už je dlouho," smál se Jágr.

Výhodou by pro něho mohla být poměrně velká zápasová praxe. "Věřím, že ty zápasy nám hráčům, kteří hráli v Evropě a tady v české lize, pomohou. Hlavně asi ze začátku. Na druhou stranu mladí hráči s prvními kontrakty museli hrát na farmě, takže někde hrála podle mého víc jak polovina hráčů, takže taková výhoda to zase nebude," podotkl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágrovy extraligové momenty

Žádné reakce z Dallasu, s nímž podepsal roční kontrakt na 4,5 milionu dolarů a bude tak patřit k nejlépe placeným hráčům Stars, na nečekanou úterní rozlučku proti Litvínovu (3:2) se nedočkal. "Ani jsem nečekal, že něco bude. Smlouva ještě není podepsaná, včera to Gary Bettman (šéf NHL) dával schválit majitelům a hráči to budou teprve schvalovat. Takže se může stát, že hráči nebudou souhlasit, za týden jsem zase doma a zase mě tady budete vítat," prohlásil Jágr s nadsázkou.

Přiznal, že letí do neznáma, přestože proti Dallasu odehrál v minulé sezoně s Philadelphií jeden zápas. "Sice vítěznej, ale abych měl nějaký velký přehled o tom, jací jsou tam hráči a jakým stylem hrajou, to vůbec ne," poznamenal Jágr. Ačkoli v NHL oblékal dres již kvarteta klubů, připustil, že stojí před novou výzvou. "Bude to nezvyk. Poprvé v životě budu hrát někde jinde, v jiné konferenci. Navíc budu mít maximálně asi týden, abych se sehrál se spoluhráči, což není moc dlouhá doba, ale tak to prostě je. Snad si zvyknu hodně rychle a týmu pomůžu dostat se co nejdál," dodal.

I přes velké oslabení kladenského klubu, jehož je majitelem, zůstává optimistou. "Nemyslím, že máme špatný mužstvo. Poslední porážky způsobila i hrozně velká marodka a chybělo pět hráčů z prvních dvou pětek. V brzké budoucnosti se ale budou vracet do hry a já věřím, že play-off - nebo alespoň předkolo - se udělá," prohlásil Jágr.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články