Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Já bych jel, vzdychl srdcař Prospal před nájezdy

Paříž – Největším hecířem na střídačce českého týmu je Václav Prospal. Jeden ze tří asistentů hlavního kouče Josefa Jandače se pozitivním přístupem zasloužil i o obrat zápasu s Finy, v němž český celek vyhrál 4:3 na nájezdy, i když už po první třetině prohrával 0:3.

Václav Prospal
zdroj: ČT4 autor: Honza Ján

Trenér Jandač jeho práci oceňuje. "I když jsme prohrávali, tak jsem se snažil koncentrovat na hru a snažili jsme se zvednout kluky. Dobré je, že je tady Venca Prospal, toho je plná střídačka. Takže mám víc klidu na koučing. On to tam dobře zahecoval," přiznal hlavní kouč týmu. 

"Kvůli tomu si mě Pepa asi vzal," řekl Prospal. "Takového blbečka už jednou měl v národní lize," smál se hokejista, který má za sebou přes 1100 zápasů v NHL, při vzpomínce na to, jak pod Jandačovým vedením v sezoně 2004/05 v první lize pomáhal vrátit svůj mateřský klub České Budějovice do extraligy. 

Kariéru ukončil dvojnásobný mistr světa v roce 2013, hokej však miluje dál a chce stále vítězit. "Je důležité nikdy nepřestat věřit. Nejsem tam od toho, abych byl nějaká roztleskávačka, to si musí utáhnout kabina. Já nemám v sobě, abych tam stál jako kužel a koukal, jak ten zápas probíhá," uvedl nyní dvaačtyřicetiletý Prospal, který žije v Tampě a trénuje malé hokejisty.

"Hokej mám v srdci a kromě zdraví a rodiny nemám, co by pro mě znamenalo víc. Hokej je můj život od tří, čtyř let, já nerad prohrávám. Je to něco, co mě štvalo. Někdy jsem to možná dával najevo jiným způsobem, když je pak člověk součástí takového zápasu, tak tam ty emoce jsou," řekl bývalý hokejista.

Utkání s Finy jej pohltilo natolik, že když dospělo do nájezdů, nejradši by jel na finského gólmana sám. "Naklonil jsem se k Pepovi a řekl jsem mu: Ku..., já bych jel. Přitom jsem nikdy nebyl z těch, kdo by byli mezi prvními třemi a trenéři k nim vzhlíželi," usmíval se.

"Je to pár let, co jsem skončil s hokejem a v srdci to pořád je. Oheň tam je. A bude tam vždycky. Jestli to jednou ztratím, tak tam nemám co dělat," uvedl Prospal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články